Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Παρέμβαση σήμερα σε επιχειρήσεις του κλάδου στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Παρέμβαση - εξόρμηση στις επιχειρήσεις του κλάδου στη ΒΙΠΕ Σίνδου προγραμματίζει, σήμερα Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας σε αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο παρουσιάζει την κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους εργασίας: «"Παυλίδης" κονσερβοποιία Γιαννιτσά: 191 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα! "ΚΡΟΝΟΣ" κονσερβοποιία Σκύδρα: 114 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. ΔΕΑΣ Χαλκιδική: 50 επιβεβαιωμένα! Κρούσματα σε εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Σίνδου που δεν έχουν... "επιβεβαιωθεί". Και την ίδια ώρα, αγνοείται η τύχη και η ύπαρξη της Επιθεώρησης Εργασίας».

Περιγράφει ότι «καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στους χώρους δουλειάς, τα εργοστάσια γίνονται χώροι διασποράς της πανδημίας, αφού οι εργαζόμενοι δουλεύουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, κάνουν διάλειμμα σε χώρους εντελώς ακατάλληλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, προσπαθούν να τα αποκρύψουν, δεν ενημερώνεται το σύνολο των εργαζομένων, δεν γίνονται τεστ σε όλο το προσωπικό. Επιπλέον, χιλιάδες που δούλευαν σαν εποχικοί απολύθηκαν, ενώ άλλοι συνεχίζουν να δουλεύουν σαν εποχικοί με 11μηνες συμβάσεις! Τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν δραματικά λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς».

Καλεί τους εργαζόμενους μέσα από την οργανωμένη δράση τους να απαιτήσουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Μεταξύ άλλων, καθημερινά δειγματοληπτικά τεστ στο προσωπικό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις βιομηχανίες, τακτική απολύμανση των χώρων που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι. Διασφάλιση των μισθών, του μεροκάματου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όσους νοσούν από τον κορονοϊό ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Καταβολή επιδόματος σε όλους τους απολυμένους εποχικούς συναδέλφους μας. Να παλέψουν για άμεση απόσυρση του νόμου για τη 10ωρη εργασία και την κατάργηση της υπερωρίας, απόσυρση του αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ