Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αφήνει με «σταθερή στρατηγική» εκτεθειμένο τον λαό στην πανδημία

Με «στρατηγική που στον πυρήνα της παραμένει σταθερή» και προσαρμόζεται σε «επιμέρους στοιχεία» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στη χτεσινή επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Η... σταθερότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής της βέβαια αποτυπώνεται ανάγλυφα στην έλλειψη μέτρων για την ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς...

Με τον ίδιο τρόπο, το ρολόι της κυβέρνησης και των υπουργών εξακολουθεί να δείχνει την «ώρα ευθύνης», όπως αναφέρθηκε χτες, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνονται, χωρίς να σημαίνει ποτέ την ώρα της δικής της ευθύνης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία κλινών ΜΕΘ, πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, μαζικά test σε χώρους δουλειάς, σχολεία κ.λπ.

Οι δυνάμεις του δημόσιου συστήματος Υγείας «δεν είναι ανεξάντλητες», επανέλαβε προκλητικά και χτες ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, τη στιγμή που η εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία κάνει ακόμα πιο φανερό πως τα όρια τα έχει χαράξει η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται για τα χιλιάδες κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που ήταν ανεπαρκής και πριν από την πανδημία, για τη μετατροπή του συστήματος Υγείας σε ...σύστημα της μιας νόσου. Κι ενώ ο υφυπουργός «προειδοποιεί» τον λαό για «εξάντληση δυνάμεων», ούτε λόγος από την κυβέρνηση για επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα.

Στο μεταξύ, ενώ επαναλήφθηκαν και χτες οι «καθησυχαστικές» αναφορές περί «μη διασποράς του ιού στα σχολεία», το μέτρο του κλεισίματος και της τηλεκπαίδευσης στα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει τους όρους για την ασφαλή λειτουργία τους. Ακριβώς για αυτόν το λόγο δεκάδες χιλιάδες μαθητές στερούνται τα μορφωτικά τους δικαιώματα - αριθμός που θα αυξηθεί κι άλλο αν «γκριζάρουν» κι άλλες περιοχές - όταν μέχρι και πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός ομολογούσε ότι το κλείσιμο των σχολείων εντείνει τις ανισότητες...

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήματα για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης απάντησε πως «το τεστ δεν είναι πανάκεια», «δεν θα δώσει τη λύση» και «δεν θα μας σώσει». Στην πραγματικότητα, δίνεται κάλυψη στο γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται η διενέργεια έγκαιρων και εκτεταμένων ελέγχων σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στην Εκπαίδευση, σε κρίσιμες δομές όπως τα γηροκομεία, με το σχετικό κόστος μάλιστα να μετακυλίεται σε πολλές περιπτώσεις στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, προς όφελος των κερδών ιδιωτικών διαγνωστικών ομίλων.

Τέλος, ερωτήματα για την αξιοπιστία των rapid test προκαλεί μια χτεσινή αναφορά του Ν. Χαρδαλιά: Απαντώντας σε ερώτημα για τους λόγους που οι αγώνες στη Superleague 1 συνεχίζονται ενώ τα άλλα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, ανέφερε ότι στη Superleague 1 διεξάγονται εβδομαδιαία τεστ μοριακού ελέγχου και όχι «διάφορα rapid test επειδή είναι φθηνά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ