Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού

Συγκέντρωση για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Συγκέντρωση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των συνταξιουχικών σωματείων, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Με την κινητοποίηση αυτή ανέδειξαν πως σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «έτοιμου και ενισχυμένου» δημόσιου συστήματος Υγείας, η πραγματικότητα στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στη Λάρισα παραμένει αυτή των τεράστιων ελλείψεων που αφήνουν εκτεθειμένους τους υγειονομικούς και τον λαό.

Χαρακτηριστικό είναι πως στους 48 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Από αυτούς οι 6 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, ενώ γεμάτοι είναι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλεύονται 15 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα.

Δηλώσεις έκανε ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση που βιώνει ο λαός της περιοχής διαμορφώθηκε χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις που προωθούν την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που θωρακίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες». Ταυτόχρονα ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, θέτοντας τις υποδομές και το έμπειρο δυναμικό του κάτω από τον σχεδιασμό και την ευθύνη του κράτους.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των παραπάνω φορέων συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, για να του επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ