Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ»
Σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενοι

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Υγειονομικών ΨΝΑ, υπογραμμίζοντας την «επικίνδυνη κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.

Οπως καταγγέλλει, «στη Νοσηλευτική υπηρεσία είναι ακάλυπτο το 50% των οργανικών θέσεων. Μονοβάρδιες στις 50 δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Απεξάρτησης, ελάχιστο προσωπικό στις 17 κλινικές του Νοσοκομείου. Απλήρωτες άδειες και χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό».

Σε ένα από τα δύο δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής λείπουν μέχρι και «ειδικοί ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες. Το Μικροβιολογικό Τμήμα, λόγω τεράστιας έλλειψης προσωπικού και μεγάλου φόρτου εργασίας, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισαγωγών, κατά συνέπεια και των εξετάσεων - 13 άτομα προσωπικό με 2 άδειες - αδυνατεί να καλύψει εφημερίες και νυχτερινά, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να στέλνονται έξω, συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού. Κι όλα αυτά όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν υπό πίεση, με υπερωρίες και με υποσχέσεις της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας, σχεδόν 1 χρόνο, ότι θα γίνουν προσλήψεις. Μόνο στην Τεχνική Υπηρεσία οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 90».

«Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από τη διοίκηση και την κυβέρνηση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Βάζουν σε κίνδυνο, εν γνώσει τους, τους ασθενείς και τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» και απαιτεί άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ