Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ
Απλώνεται παντού το μήνυμα του αγώνα

Συλλαλητήρια και άλλες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Ελλάδα στις 31 του Γενάρη, σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν ήδη πάρει οι Επιτροπές Αγώνα των συνδικάτων, σε μια κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Μέχρι και χτες είχαν αποφασιστεί συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη (στις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου), στην Κοζάνη και εργατική συγκέντρωση στην Πτολεμαϊδα. Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου συνεδριάζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για να καθορίσει τις λεπτομέρειες συμμετοχής του στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί από το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, που συγκάλεσε το ΠΑΜΕ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης την Πέμπτη βράδυ, αποφάσισε ότι το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Κοζάνη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία, ενώ στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης στις 6.30 το απόγευμα.

Τα «όπλα» του αγώνα «λαδώνουν» και οι εργαζόμενοι στην Πάτρα. Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 7 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η απόφαση πάρθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, με κεντρικό άξονα του διεκδικητικού πλαισίου τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν σύστημα υγείας, αύξηση των ημερομισθίων ενόψει και των Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και μια σειρά άλλων αιτημάτων για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Γενάρη στα Τρίκαλα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού.

Στη Μαγνησία, όπου διοργανώνει συλλαλητήριο στις 31 Γενάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, έγινε χτες ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης.

Στη Λάρισα, όπως αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί στον αγώνα κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και τ' άλλα λαϊκά στρώματα και για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης του συγκαλεί σήμερα στις 2 μ.μ., στο ΕΚ σύσκεψη εκπροσώπων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Το πρόγραμμα δράσης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης θ' αποφασίσουν τις επόμενες μέρες και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ