Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τέλος επιδοτήσεων, αρχή απολύσεων

Σε απόλυση 26 εργαζομένων, σε σύνολο 47 προχώρησε προχτές η επιχείρηση παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής «FOODINVEST HELLAS» στην Πάτρα, με τη δικαιολογία του υψηλού κόστους της παραγωγής. Η εν λόγω επιχείρηση, ιταλικών συμφερόντων, λειτουργούσε στο εργοστάσιο της παγωτοβιομηχανίας ALGIDA, η οποία πριν δύο χρόνια περίπου έκλεισε, μεταφέροντας την παραγωγική διαδικασία στην Ιταλία. Το εργατικό δυναμικό που βρέθηκε στο δρόμο, επαναπροσλήφθηκε - όχι όλο - μετά από λίγο διάστημα από την «FOODINVEST HELLAS», σύμφωνα με τα περιβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), τα οποία επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ κατά 70%. Τώρα, αφού έκλεισε η στρόφιγγα των επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ, δηλαδή το τζάμπα χρήμα και η τζάμπα εργασία, η διεύθυνση της επιχείρησης επικαλείται το «υψηλό κόστος». Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ΤΣΑ, των οποίων ήταν θιασώτες και πολλοί τοπικοί παράγοντες της Πάτρας - πέρα από αυτούς της κεντρικής εξουσίας - που υποστήριζαν πως θα λυθεί σε ένα μεγάλο βαθμό η ανεργία.

Με ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας καταγγέλλει την επιχείρηση των ιταλικών συμφερόντων «FOODINVEST HELLAS» που «κάτω από το καθεστώς της ασυδοσίας που τις παρέχει το κράτος πετάει στο δρόμο άλλες 26 οικογένειες. Δηλώνουμε ότι το ΝΣ Αχαΐας δε θα ανεχτεί αυτού του είδους τις πρακτικές και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους κρατικούς παράγοντες να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Σαν Νομαρχία θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για τη στήριξη των απολυμένων και των οικογενειών τους».

Και καταλήγεται στο ψήφισμα: «Να σταματήσει το φαινόμενο, χρήματα από τον ΟΑΕΔ που είναι λεφτά των εργαζομένων να τα εκμεταλλεύονται οι βιομήχανοι και μετά να πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ