Σάββατο 6 Μάρτη 2021 - Κυριακή 7 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαφημίζει τις «συμφωνίες» με τους κλινικάρχες

Ακόμη 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, ενώ τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 2.215, τα 1.022 στην Αττική. Οι εισαγωγές νέων ασθενών (μέσω ΕΚΑΒ) στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 402 (ημερήσια μεταβολή +10,14%) και η πληρότητα στις ΜΕΘ ανερχόταν σε 87% στην επικράτεια. 451 ήταν οι διασωληνωμένοι και μόνο στην Αττική έγιναν 160 εισαγωγές την τελευταία βδομάδα.

Από το Σάββατο, η Φωκίδα και τα Ανώγεια ανεβαίνουν στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου», ενώ για τη Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα εξάλλου με το υπουργείο Υγείας, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για το βρετανικό στέλεχος, αλλά τα δεδομένα είναι λιγότερα για τη νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη.

Στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αναφέρθηκε στην «ατομική ευθύνη», ενώ ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, μίλησε για «συμφωνίες» με τους κλινικάρχες - αντί για επίταξη - «που θα "προσφέρει" ο καθένας από τη μεριά του», εννοώντας την ενοικίαση 120 ιδιωτικών κρεβατιών με τη διπλάσια αποζημίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για όσα καταγγέλλει ο διευθυντής του Παθολογικού τομέα του «Αγία Ολγα», Ι. Ιωαννίδης, στην επιστολή παραίτησής του, ο υφυπουργός Υγείας μίλησε προκλητικά για «υπερβολές», ισχυριζόμενος ότι έχουν ληφθεί «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εφημερεύει το νοσοκομείο με ασφάλεια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ