Σάββατο 6 Μάρτη 2021 - Κυριακή 7 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ AΘΗΝΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός για το έγκλημα της χωματερής»

Διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη 10 Μάρτη. Απανωτές αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 17 Μάρτη

Διαδικτυακή σύσκεψη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής την Τετάρτη 10 Μάρτη, στις 9 μ.μ., για την οργάνωση του αγώνα για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή με σύνθημα «Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός! Εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός».

Ηδη, δεκάδες σωματεία από τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα δηλώνουν συμμετοχή και στηρίζουν το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στηρίζει την πρωτοβουλία και καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να δώσουν το «παρών». Επίσης ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού χωριού θα συμμετάσχει στη διαδικτυακή σκέψη.

Οι φορείς του λαϊκού κινήματος απαντούν έτσι άμεσα στην πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και της διοίκησης Πατούλη (ΝΔ) που συνεχίζει την πολιτική της διοίκησης Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) για επέκταση της χωματερής και δημιουργεί 3ο ΧΥΤΑ, ένα καινούργιο βουνό από σκουπίδια, που θα επιβαρύνει περαιτέρω τη δύσκολη πραγματικότητα των κατοίκων της περιοχής. Θυμίζουμε ότι τη μέρα εκείνης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το «σινικό τείχος του σκουπιδαριού», είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση, ενώ εκπρόσωποι σωματείων και φορέων είχαν τοποθετηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει διαμορφώσει και προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή περιλαμβάνει:

Την Τετάρτη 17 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. αποκλεισμό της λεωφόρου Φυλής στη συμβολή με τη λεωφόρο Θηβών.

Τη Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 8.30 π.μ., αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.

Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη - Καματερό - Ανω Λιόσια - Ασπρόπυργο.

Τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ετοιμότητα για ολοήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί:

«-- Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

-- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

-- Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

-- Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

-- Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

-- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής - ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

  • Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αποφασίζουν και τα εργατικά σωματεία και φορείς του Πειραιά με κινητοποιήσεις για την άλλη «υγειονομική βόμβα», αυτή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στα σχέδια επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής (2021-03-30 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις για τις χωματερές και για μέτρα προστασίας της υγείας (2021-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για να κλείσει η χωματερή (2021-03-05 00:00:00.0)
Εντατικές προετοιμασίες για την κινητοποίηση στις 5 Ιούνη (2020-05-23 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση αύριο 20 Μάη, συλλαλητήριο στις 5 Ιούνη ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές (2020-05-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές (2019-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ