Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθημερινές παρεμβάσεις για τα αυξανόμενα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ

Με καθημερινές παρεμβάσεις συνεχίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να διεκδικεί μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ από την πανδημία. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό καταστημάτων, αποθηκών και γραφείων αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ενώ τα «πρωτόκολλα» κυβέρνησης και εργοδοσίας οδηγούν σε συρροές κρουσμάτων και διασπορά του ιού.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Σύλλογος θα κάνει παρέμβαση στο κατάστημα της αλυσίδας «Μασούτης» στο Περιστέρι, καθώς οι καταγγελίες που έχει δεχτεί κάνουν λόγο για 18 κρούσματα. Οι εργαζόμενοι, που ακόμα δεν έχουν κολλήσει, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς «πάνω από το 80% του καταστήματος νοσεί» όπως σχολιάζει ο Σύλλογος με αναρτήσεις του στο «twitter». Ανάλογη παρέμβαση έγινε στο συγκεκριμένο κατάστημα και την περασμένη Δευτέρα. Την ίδια μέρα, αντιπροσωπείες του σωματείου βρέθηκαν επίσης στα καταστήματα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο Μενίδι και «Lidl» σε Ελαιώνα και Περιστέρι. Την περασμένη Τετάρτη, ο Σύλλογος έκανε παρέμβαση στα καταστήματα του «Σκλαβενίτη» στην Πετρούπολη, όπου έχει δεχτεί καταγγελίες για δέκα κρούσματα χωρίς η εργοδοσία να ενημερώνει επίσημα, και στη λεωφόρο Δημοκρατίας (πάρκο Τρίτση), όπου τις τελευταίες δύο βδομάδες καταγράφονται συνεχώς κρούσματα.

Σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι εργαζόμενοι μαθαίνουν «στόμα με στόμα» για τους συναδέλφους τους που νοσούν, χωρίς να ενημερώνονται επίσημα για την εργοδοσία. Η τελευταία παραδέχεται στις παρεμβάσεις του Συλλόγου με θράσος ότι την «ιχνηλάτηση» πραγματοποιούν διευθυντές και προϊστάμενοι, ενώ στα αιτήματα του Συλλόγου επαναλαμβάνουν τη γνωστή «καραμέλα» πως «η επιχείρηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα» ακόμα και ότι έχουν προχωρήσει σε ενέργειες «και πέρα από τα προβλεπόμενα». Την ίδια στιγμή, οι μετακινήσεις προσωπικού από το ένα κατάστημα στο άλλο για να βγουν οι βάρδιες και να «μπαλωθούν» τα κενά συνεχίζονται, τα τεστ γίνονται μετά από την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος, με χρονική απόσταση ακόμα και δύο - τριών ημερών. Τέλος, εργαζόμενοι που έχουν κρούσμα στην οικογένειά τους καταγγέλλουν πως η απάντηση των προϊσταμένων τους όταν τους ενημερώνουν για αυτό είναι να μην το κάνουν θέμα και να πάνε κανονικά για δουλειά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
180 κρούσματα σε 35 καταστήματα στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα! (2021-03-17 00:00:00.0)
Δύο νεκροί σε λίγες μέρες και συρροές κρουσμάτων χάρη στα «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας (2021-03-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στα «πρωτόκολλα» υπερμετάδοσης (2021-02-24 00:00:00.0)
Τραγική επιβεβαίωση των εργοδοτικών «πρωτοκόλλων» υπερδιάδοσης του ιού (2021-02-23 00:00:00.0)
Εκτεθειμένοι εργαζόμενοι και καταναλωτές από τα «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας (2020-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ