Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σάλπισμα αγώνα το παναττικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη

Στις 6 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια για την υγεία και τα δικαιώματα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή

«

Ενας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, μαζί με πολλές ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Αττική για το παναττικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, η οποία ήδη «ταξιδεύει» από κλάδο σε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να μπει στη συζήτηση πρωτοβάθμιων σωματείων, και ακόμα περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, περιλαμβάνονται αιτήματα και διεκδικήσεις «για την προστασία της υγείας, την επιβίωση» και απάντησης «στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!».

Την πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Οικοδόμων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ), τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Ενώ, από προχτές που ανακοινώθηκε όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής από Σωματεία, σε μια σειρά από κλάδους, προετοιμάζοντας τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων.

Το «παρών» ετοιμάζεται να δώσει στο συλλαλητήριο το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε ανάγκη. Δεν μας τρομάζουν η καταστολή και η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, για να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, αξιοποιώντας την πανδημία», αναφέρει. Εναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει δώσει 30 και πλέον εκατομμύρια σε κατασκευαστικούς ομίλους την ίδια στιγμή που «αρνείται να ενισχύσει τους συναδέλφους οικοδόμους, που λόγω της κατάστασης βρέθηκαν είτε άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα είτε με ένα μεροκάματο σε συνθήκες εντατικοποίησης, πολλές φορές ανασφάλιστοι και με ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς». «Η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα και τη διεκδίκηση, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις», καταλήγει.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, απευθύνουν στους ναυτεργάτες κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο: Με «παρακαταθήκη τον πρόσφατο 3ήμερο απεργιακό αγώνα» που έδωσαν, να συνεχίσουν τη δράση ενάντια στην κατάργηση των ΣΣΕ, για Κοινωνική Ασφάλιση, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Η ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική που πάει χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής, από εκεί που την άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής. «Οσες απαγορεύσεις και αν εφαρμόσουν, όσα εμπόδια και αν βάλουν, εμείς θα βρισκόμαστε πάντα μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους. Η μόνη απάντηση, η μόνη πραγματική επιλογή είναι η οργάνωση στο Συνδικάτο», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαντήσουν με όλους τους τρόπους στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχει επίσης πάρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

-- Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

-- Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

-- Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

-- Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

-- Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στην καταστολή, στην αστυνομοκρατία και στην αντιλαϊκή πολιτική, σήμερα στις 6 μ.μ. με σημείο συγκέντρωσης το Εργατικό Κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο καταγγέλλει το όργιο καταστολής, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, τις στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, που δεν είναι τίποτα άλλο από συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμά του: «Ολα αυτά δεν είναι "εμμονές" μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος, και ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας, η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία. Δεν θα τους περάσει! Το μήνυμα αυτό στέλνει η "οργανωμένη απειθαρχία" χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

Συγκέντρωση πραγματοποιούν συνδικάτα της Μεσσηνίας την Πέμπτη 18 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μάρτη, για να απαιτήσουν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς και για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, που συνοδεύεται από ένταση της κρατικής βίας και καταστολής.

Στη συγκέντρωση καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ