Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλίστριας από τη Λάρισα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης, από την εργοδοσία, της αναπληρώτριας γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος Ν. Λάρισας, για τη συμμετοχή της και τα όσα είπε, χωρίς να κατονομάζει μάλιστα κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Με ανακοίνωσή της, για το εξώδικο της εργοδοσίας προς την εργαζόμενη, με το οποίο επιχειρείται η φίμωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καταγγέλλει την εταιρεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η εταιρεία ζητάει με το εξώδικο να υπογράψει δήλωση μετάνοιας η συνάδελφος, ότι όσα ανέφερε στη διαδικτυακή εκδήλωση δεν αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η εργοδοσία παίρνει αέρα στα πανιά της από την πολιτική της κυβέρνησης. Με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να στοχοποιήσει την συνάδελφο για την πρωτοπόρα δράση της μέσα στο εργοστάσιο, επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να συσπειρωθούν στο συνδικάτο της περιοχής, να αποτρέψουν με αποφασιστικότητα την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος τους. Απαιτούμε από την εργοδοσία να μαζέψει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο. Την προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε απειλές, εκβιασμούς, περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».

ΟΓΕ: Το εξώδικο ρίχνει τις μάσκες της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Το εξώδικο σε βάρος της εργαζόμενης, μέλους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος Νομού Λάρισας, από τη διοίκηση της επιχείρησης για τη συμμετοχή της σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την πολύμορφη βία κατά των γυναικών, καταγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Το εξώδικο ρίχνει τις μάσκες της εργοδοτικής τρομοκρατίας», σχολιάζει η ΟΓΕ. Καταδικάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες της εταιρείας και εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη συνδικαλίστρια.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η δική μας πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική πολύμορφη βία είναι η συλλογική μας δράση, ο κοινός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς, όπως η ΕΕ, που τους υπηρετούν. Ολοι αυτοί, ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, μας προτρέπουν ατομικά να "σπάσουμε τη σιωπή" για τη σεξουαλική βία και κακοποίηση, αλλά να μη βγάλουμε τσιμουδιά για την αιτία που γεννά την κάθε μορφής βία εναντίον μας, δηλαδή την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Γι' αυτό επιδιώκουν να μας φιμώσουν και να καταστείλουν τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ