Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στοιχεία και μέτρα για την πανδημία

Κλειστά τα σχολεία (πλην Ειδικής Αγωγής) σε όλη τη χώρα από τις 16 Μάρτη

Στα ύψη ήταν και την Παρασκευή η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων, φτάνοντας τα 2.405, ενώ 49 ήταν τα θύματα από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι παραμένει υψηλός, στους 521, με τις νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας (μέσω ΕΚΑΒ) να είναι 464. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς. Το σύνολο των θανάτων είναι 6.986.

Από τα 2.405 νέα κρούσματα, 1.137 εντοπίζονται στην Αττική, 235 στη Θεσσαλονίκη, 87 στην Αχαΐα, 78 στη Λάρισα, 61 στο Ηράκλειο.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας πλέον αγγίζει όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 2.000 τη μέρα. Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 4,5%, σε περιοχές της Αττικής ξεπερνά το 7%, ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένος εμφανίζεται ο Πειραιάς, όπου παρατηρείται το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα.

Συνολικά 4.032 άνθρωποι νοσηλεύονται στην επικράτεια, μόνο στην Αττική την τελευταία βδομάδα έγιναν 2.000 εισαγωγές και η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ υπολογίζεται στο 92%, αριθμοί που προμηνύουν και αύξηση των θανάτων από την επόμενη βδομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα πλησιάζουν τον αριθμό που καταγραφόταν τέλη Οκτώβρη και αναμένεται η πίεση στις ΜΕΘ να αυξηθεί την επόμενη βδομάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καθημερινές καταγγελίες υγειονομικών ότι δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ακόμα και για μέρες, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης προσπάθησε να το διαψεύσει, διαχωρίζοντας τους διασωληνωμένους σε αυτούς με Covid, για τους οποίους όπως είπε υπάρχει διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ, και στους non Covid, που «είναι σε αναμονή περιμένοντας το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό»...

Στο φόντο της τεράστιας επιδημιολογικής επιβάρυνσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από 16 Μάρτη αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη την επικράτεια - εξαιρούνται μόνο τα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αργολίδα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Αρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Λευκάδα, Κάλυμνος, Ρόδος, Χίος, Ανώγεια. Και εντάσσονται από το Σάββατο μέχρι και τις 26 Μάρτη: Χαλκιδική, Ευρυτανία, Λέσβος, Κατερίνη, Χανιά, Σκιάθος. Η υπόλοιπη χώρα παραμένει σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση για θρομβολυτικά επεισόδια που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, και η πρόταση της Επιτροπής είναι «να συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός με την "AstraZeneca"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ