Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος φοιτητών

Μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης

Ενα νέο απαράδεκτο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυταρχισμού καταγγέλλει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, χωρίς την παραμικρή απειλή οποιουδήποτε επεισοδίου.

Από τα Προπύλαια κάποιοι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ομως, όπως καταγγέλλει η ΚΝΕ, περίπου 15 άνδρες των ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου σταμάτησαν τρεις φοιτητές με το ειρωνικό σχόλιο «βρε καλώς τους», χωρίς κανέναν λόγο άρχισαν να τους χτυπούν, να τους βρίζουν, τους έβαλαν με τα γόνατα στο έδαφος και για αρκετή ώρα συνέχισαν τις ειρωνείες και τις προσβολές, που αφορούσαν από την οικογένεια έως τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Δύο ακόμα φοιτητές που σταμάτησαν για να διαμαρτυρηθούν γι' αυτό που έβλεπαν, αφού τους χτύπησαν και τους έβρισαν χυδαία, τους ανάγκασαν να γονατίσουν δίπλα στους άλλους τρεις.

Μια περαστική που επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει το όλο συμβάν, δέχτηκε απειλές από άνδρα των ΜΑΤ να το σβήσει και στη συνέχεια, ο ίδιος άνδρας ανάγκασε τους πέντε φοιτητές να κατεβάσουν τις μάσκες τους για να βγάλει φωτογραφία τα πρόσωπά τους!

Μετά απ' όλα αυτά, τους έδεσαν με tire up τα χέρια και μετέφεραν τους τέσσερις στο ΑΤ Συντάγματος και τον έναν στο ΑΤ Κυψέλης, στοιβαγμένους σε γεμάτα περιπολικά, σαν να μην υπάρχει πανδημία. Μετά από δύο ώρες ταλαιπωρίας και χυδαίων προσβολών, τους άφησαν να φύγουν, γιατί προφανώς δεν υπήρχε καμία κατηγορία εναντίον τους.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα στο συγκεκριμένο σημείο και να εξασφαλιστεί η διαγραφή των προσωπικών δεδομένων των φοιτητών που ο ΜΑΤατζής έχει στα χέρια του», σημειώνει στην καταγγελία της η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ και τονίζει ότι το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» θα αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους νέους, που θα βαδίζουν τον δρόμο της οργανωμένης απειθαρχίας στο σύστημα και στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ενάντια στα δικαιώματα του λαού.

Αστυνομικός με μολότοφ;

Στο μεταξύ, πολλά ερωτήματα προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη, με την προκλητική στάση της αστυνομίας και την αξιοποίηση χούλιγκαν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική βία. Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάτοικο της περιοχής, φαίνεται από την πλευρά που υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις να εκτοξεύεται βόμβα μολότοφ εναντίον ομάδας χούλιγκαν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τη βόμβα την πετάει ένστολος ή κάποιος με πολιτικά που βρίσκεται μέσα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Τέλος, καταγγελίες για την απαράδεκτη και βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών των ΜΑΤ σε βάρος συλληφθέντων στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 18χρονη, όπως επιβεβαιώνει και η δικηγόρος της, καταγγέλλει ότι όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, αλλά υπέστη και σεξουαλική παρενόχληση, με αισχρές απειλές για βιασμό της. Επίσης καταγγέλλει ότι στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε, της αρνήθηκαν και ιατρική βοήθεια. Καταγγέλλεται επιπλέον ότι στους συλληφθέντες ότι ήταν και μαθητές Λυκείου οι οποίοι πιάστηκαν «στον σωρό» το βράδυ της Τρίτης, πολύ μετά την κινητοποίηση, οδηγήθηκαν και κρατούνται στη ΓΑΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ