Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) για υποψήφιος για την καγκελαρία, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στις 26/9, ανακοίνωσε ο Μ. Σέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU). Ο Σέντερ έχει συνομιλήσει σχετικά με τον αρχηγό της CDU και πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Α. Λάσετ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να είναι ο υποψήφιος καγκελάριος. Η απόφαση των δύο κομμάτων αναμένεται να ληφθεί το επόμενο διάστημα.

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο απερχόμενος υπουργός Δημοσίων Εργων του Λιβάνου, Μ. Νατζάρ, δήλωσε χτες πως υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση της περιοχής που διεκδικεί ο Λίβανος ως ΑΟΖ. Καθώς η ίδια περιοχή διεκδικείται και από το Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γ. Στάινιτς, κατήγγειλε προσπάθεια να τιναχθούν στον αέρα οι διμερείς έμμεσες διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει με μεσολαβητή τις ΗΠΑ.

ΣΑΝΑΑ.-- Πολύνεκρες μάχες μεταξύ Σιιτών αντικαθεστωτικών Χούτι και στρατιωτών του Προέδρου της Υεμένης, Χάντι, κλιμακώθηκαν την Κυριακή στη βόρεια πόλη Μαρίμπ προκαλώντας το θάνατο άνω των 70 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Οι μάχες σε αυτή την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία συνεχίζονται από τον περασμένο Φλεβάρη.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενας άνδρας σκοτώθηκε και μια φρουρός ασφαλείας τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χτες μπροστά από ιδιωτικό νοσοκομείο στο 16ο Διαμέρισμα του Παρισιού, που λειτουργεί και ως κέντρο εμβολιασμού. Σύμφωνα με την Εισαγγελία ξεκίνησε «έρευνα για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας».

ΟΥΡΟΥΜΤΣΙ.-- Οκτώ ανθρακωρύχοι διασώθηκαν και 21 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ανθρακωρυχείο που πλημμύρισε στην επαρχία Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας. Σύμφωνα με το δίκτυο CCTV η περιοχή βρίσκεται 1,2 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της γης.

ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ.-- Τουλάχιστον 34 πρόσφυγες πνίγηκαν χτες όταν ανατράπηκε το δουλεμπορικό σκάφος που τους μετέφερε από την Υεμένη στα ανοιχτά των ακτών του Τζιμπουτί. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι στο σκάφος υπήρχαν 60 άτομα.

ΜΑΝΙΛΑ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν μετά από σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών Ρίχτερ, που έγινε στα ανοιχτά της νήσου Ιάβα της Ινδονησίας το Σάββατο. Περισσότερα από 300 σπίτια και δεκάδες άλλα κτίρια υπέστησαν ζημιές. Αρκετές ώρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί αντίστοιχα ισχυρή σεισμική δόνηση και στα ανοιχτά των Φιλιππίνων, ευτυχώς χωρίς θύματα.

ΑΜΜΑΝ.-- Κοινή εμφάνιση στους τάφους των προγόνων τους έκαναν την Κυριακή ο πρώην διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάμζα, που είχε κατηγορηθεί για σχέδιο ανταρσίας κατά της κυβέρνησης, και ο Ιορδανός βασιλιάς Χουσΐν Β', σε μια προσπάθεια να φανεί πως η κατάσταση στη χώρα είναι «υπό έλεγχο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πράσινοι και Φιλελεύθεροι συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα (2021-10-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-01-28 00:00:00.0)
Δύο σεισμοί στο Αιγαίο (2008-04-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-01-10 00:00:00.0)
Μέρκελ εναντίον Σρέντερ (2005-05-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ