Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Ολοι σήμερα στα Προπύλαια

Οι ΕΕΔΥΕ και ΕΕΔΔΑ καλούν το λαό της Αττικής να διαδηλώσει στα Προπύλαια τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή

Το σημερινό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό που διοργανώνουν στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση & Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη(ΕΕΔΔΑ) θα είναι μια δυναμική απάντηση του λαού του Λεκανοπεδίου, στα δολοφονικά σχέδια τους ισραηλινού ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι δυο οργανώνεις καλούν το λαό της Αττικής να ανταποκριθεί και να πάρει μέρος στην κινητοποίηση, στο πρώτο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, σε μια περίοδο, που «η κυβέρνηση Σαρόν, αποθρασυμένη από την πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καταπατώντας τις συμφωνίες που υπέγραψε, εξαπολύει μια νέα γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού».

Οι Γραμματείες της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ καλούν τον «ελληνικό λαό μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής να υψώσουν τη φωνή τους, να συμπαραταχτούν με τον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, να απαιτήσουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος».

Θα είμαστε εκεί...

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, στις Παλαιστίνιες γυναίκες που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Μόνο η αγωνιστική αντίδραση των λαών και η απαίτηση εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ, επισημαίνεται στο κείμενο, μπορούν να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καλεί «κάθε νέο και νέα να δράσει ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, να πάρει μέρος σε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στο λαό και τη νεολαία της Παλαιστίνης». Ολοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια, τονίζουν οι νέοι αγωνιστές της ειρήνης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, μετά από ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, ανακοίνωσε πως θα καλέσει «τους εργαζόμενους του Πειραιά να ανταποκριθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 24/1/2002 στα Προπύλαια».

Τέλος η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001», με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι τα μέλη της θα συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ