Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Επίσκεψη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού και υπογραφή συμφωνιών

Επίσημη επίσκεψη στην Τρίπολη της Λιβύης πραγματοποίησε την Τρίτη για πρώτη φορά μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ και τις 10ετείς συγκρούσεις στη χώρα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι. Λίγο μετά την άφιξή του, μαζί με 11 μέλη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες, συναντήθηκε με τον Λίβυο ομόλογό του, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν πάνω από 10 συμφωνίες, για τα δίκτυα ηλεκτρισμού, τις τηλεπικοινωνίες, τις υποδομές, την Υγεία και την Εκπαίδευση. Ο Λίβυος πρωθυπουργός κάλεσε να ξαναρχίσουν το συντομότερο οι απευθείας αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των δύο χωρών και να επαναλειτουργήσει η αιγυπτιακή πρεσβεία. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός από την πλευρά του πρόσθεσε πως εκτιμά «όλα τα βήματα που έκανε το λιβυκό κράτος επιτυχώς για την επίτευξη συμφιλίωσης».

Λίγες ώρες μετά ακολούθησε η τηλεδιάσκεψη του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου, της ΕΕ και την Αφρικανική Ενωση, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ολοι απηύθυναν έκκληση για άμεση και άνευ όρων αποχώρηση όλων των ξένων μισθοφόρων και στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ