Παρασκευή 23 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους

Δυναμική παρέμβαση - μαζική εξόρμηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χτες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, προβάλλοντας το αίτημα για μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

Οι δικηγόροι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό του επιδόματος πτωχοκομείου των 400 ευρώ του ΟΑΕΔ, το οποίο ελάχιστοι έλαβαν (ποσοστό 25%), ενώ την ίδια ώρα οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις εξακολουθούν να τρέχουν και τα μεγάλα ποσά από τις επιστρεπτέες προκαταβολές εξασφαλίστηκαν για τις λίγες μεγάλες δικηγορικές εταιρείες.

Ανέδειξαν τις ευθύνες της ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που προβάλλουν ως μοναδικό αίτημα το άνοιγμα των δικαστηρίων, χωρίς όμως ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας. Οπως είπαν, «η προστασία της υγείας στα δικαστήρια που ξανανοίγουν θα είναι ουσιαστικά ατομική υπόθεση του καθενός, με self tests, μάσκες και αποστάσεις. Τα rapid tests στους δικαστικούς σχηματισμούς όχι μόνο δεν αρκούν, αλλά υπονομεύουν τα πάγια αιτήματα για επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που συναλλάσσονται καθημερινά με εκατοντάδες κόσμου, για τακτικές απολυμάνσεις στα έτσι κι αλλιώς ακατάλληλα και παλιά στην πλειοψηφία τους δικαστικά κτίρια». Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και τα 5 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους στο Ειρηνοδικείο.

Η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων διεκδικεί χορήγηση έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και όχι απλά αναστολή της, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων στις τράπεζες. Καμία απόλυση μισθωτού με «μπλοκάκι», μέτρα προστασίας στα δικαστήρια, στις μελετητικές και δικηγορικές εταιρείες. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ