Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Αναβολή με ... συμπληρώσεις

Το ΕΣΡ δεν κατέληξε χτες στη διατύπωση της τελικής γνώμης για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής

Δεν κατέληξε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην τελική διατύπωση γνώμης για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής, μετά τον έλεγχο νομιμότητας που άσκησε ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου έκανε αποδεκτή μία από τις παρατηρήσεις του υπουργού Τύπου. Η παρατήρηση αφορούσε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Business», «Αστρον», «Ατλαντίς», «Ράδιο Υγεία-Οικολογία» και «Χρώμα» και ζητούσε «τη δυνατότητα των αιτούντων να υποβάλουν συμπληρωματικά ή και διευκρινιστικά στοιχεία για το απασχολούμενο στις επιχειρήσεις τους προσωπικό».

Απ' ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον του υπουργού εστιάζεται κυρίως στο ραδιοφωνικό σταθμό του Γ. Κουρή «Business», ο οποίος έχει μείνει εκτός των 15 και επιδιώκει να τον βάλει στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών που θα πάρουν άδεια.

Με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΣΡ να υιοθετήσει το αίτημα του υπουργού διαφώνησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Βασίλης Λαμπρίδης, και το αναπληρωματικό μέλος Γιάννης Ζαγγανάς. Το σκεπτικό του προέδρου και του Γ. Ζαγγανά για την αρνητική ψήφο ήταν ότι εφόσον είχε δοθεί σε όλους τους σταθμούς ο απαιτούμενος χρόνος για την προσκόμιση των συμπληρωματικών στοιχείων δε συντρέχει λόγος να αλλάξει το ΕΣΡ την απόφασή του.

Παράλληλα, το ΕΣΡ, για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Δίφωνο», «Εν Λευκώ» και «Λάμψη», δεν έκανε αποδεκτή την παρατήρηση του υπουργού, που αφορούσε στην ονομαστικοποίηση των μετοχών των εν λόγω σταθμών. Επίσης, τέθηκε θέμα και για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παρέα FM», αλλά παρά το γεγονός ότι το ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία, του έδωσε ένα μόριο παραπάνω, ο σταθμός παραμένει εκτός των 15.

Οπως αναμενόταν, το ΕΣΡ αποφάσισε την έναρξη κυρωτικής διαδικασίας για την εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη «Αργά», που παρουσίασε τη Γιούλη Μπάρκα την περασμένη Δευτέρα, και η οποία αναμεταδόθηκε τόσο από την εκπομπή «Γυάλινος Τοίχος» όσο και από τα δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Κατά της απόφασης της πλειοψηφίας τάχθηκαν τα τακτικά μέλη του ΕΣΡ Δ. Ψυχογιός και Ι. Μοσχοβίτης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, αιτιολογώντας την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, στάθηκε στην ποιότητα της εκπομπής, που είναι χαμηλή, αλλά και στην αναμετάδοσή της στην απογευματινή ζώνη.

Οσον αφορά στο θέμα που έθεσε στο ΕΣΡ το αναπληρωματικό μέλος του Ν. Κουλούρης, ζητώντας να σταλεί επιστολή-σύσταση στην εταιρία «Τηλέτυπος ΑΕ», με την οποία θα προειδοποιείται η εταιρία ότι σε περίπτωση ανάδειξης της κοινοπραξίας «La Poste - Φτερωτός Ερμής», ως πλειοδότριας στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, τότε θα προκύψει ζήτημα ασυμβίβαστου. Και αυτό γιατί ενδέχεται να συμμετέχει ο ΔΟΛ, που συγχρόνως είναι και μέτοχος στο MEGA. Το ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραπομπή του ζητήματος στο τμήμα ελέγχου και διαφάνειας αλλά και στο κλιμάκιο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην κατεύθυνση νομιμοποίησης των τηλε-σκουπιδιών(2002-04-03 00:00:00.0)
Και δεύτερος έλεγχος νομιμότητας(2002-01-10 00:00:00.0)
Αδειες μιας μεταβατικής περιόδου(2001-01-24 00:00:00.0)
«Τροχοπέδη» στις άδειες από το υπουργείο Τύπου(2000-11-16 00:00:00.0)
Να διαλυθεί η ομίχλη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς(2000-10-13 00:00:00.0)
Εργο έστω και σε συνθήκες ...προσωρινότητας(2000-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ