Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Τρεις άνθρωποι πνίγηκαν και 27 τραυματίστηκαν όταν το υπερφορτωμένο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με δεκάδες παράτυπους μετανάστες ναυάγησε την Κυριακή έξω από τις ακτές της Καλιφόρνιας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον 11 μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε. Από την Ακτοφυλακή διασώθηκαν 12 άτομα.

ΕΡΕΒΑΝ.-- Το Κοινοβούλιο της Αρμενίας απέρριψε το αίτημα του απερχόμενου πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν, να οριστεί υπηρεσιακός αρχηγός της κυβέρνησης που θα οργανώσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν πιθανότατα στις 20 Ιούνη. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη ψηφοφορία στις 10 Μάη. Εάν ο Πασινιάν και πάλι δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη που χρειάζεται, το Σώμα θα διαλυθεί και ο Πρόεδρος, Αρμέν Σαρκισιάν, θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν την Κυριακή την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου της Βαγδάτης. Ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα «από τα μεγαλύτερα στον κόσμο» και είχε περισσότερα από 400.000 μέλη. Πρόκειται για την πλατφόρμα «BOYSTOWN», η οποία υπήρχε από το 2019.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ