Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ»
Νέα κινητοποίηση αύριο για το δικαίωμα στη δουλειά

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν οι Επιτροπές Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία», αύριο Παρασκευή, στη 1.30 το μεσημέρι, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά και καλώντας όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό «παρών».

Οι Επιτροπές των εργαζομένων που μόνο στην Αττική φτάνουν τους 9.000, διεκδικούν παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021. Αμοιβή με το μισθολόγιο του Δημοσίου. Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας. Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

Ακόμα υπογραμμίζουν ότι συντάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, απαιτώντας να μη φέρει η κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου, και δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ