Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Στην πάλη για ένταξη στα ΒΑΕ και για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις χτες στα δημόσια νοσοκομεία

Λάρισα
Λάρισα
Με κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία τίμησαν χτες οι εργαζόμενοι υγειονομικοί την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή, απαντώντας αγωνιστικά σε όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση - διά στόματος του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια - ότι «έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους».

«Ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς των νοσηλευτών, των μαιών και συνολικά των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας σημαίνει ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και αυξήσεις στους μισθούς μας με επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας. Εχουμε "χορτάσει" χειροκροτήματα, ευχαριστίες, υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι από τη Λευκάδα μέχρι την Κρήτη.

Ηδη ο κλάδος βρίσκεται με χιλιάδες νοσηλευτές με ημερομηνία λήξης, που ενώ καλύπτουν επιτακτικές και πάγιες ανάγκες, η κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να δεσμευτεί για τη συνέχιση της δουλειάς τους, πόσο μάλλον τη μονιμοποίησή τους. Παρόλο που γνωρίζει ότι η πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η πολιτική των «μη μονίμων προσλήψεων» δημιουργεί προβλήματα στη διατήρηση της συνέχειας και της ομοιογένειας του εκάστοτε τμήματος και κλινικής.

«Ευαγγελισμός»
«Ευαγγελισμός»
Μέσα από τις κινητοποιήσεις τους ανέδειξαν τη διαρκή κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αρνούνται την επέκταση των ΒΑΕ, αναδεικνύοντας ότι εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, εκατοντάδες νοσηλευτές έχουν νοσήσει με COVID-19 και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς καμία ακόμη αποζημίωση και ενίσχυση των οικογενειών τους.

Χτες, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο ΤΕΠ. Το Σωματείο εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στους τεχνικούς κάθε ειδικότητας των εταιρειών «Invite» - «Unison», οι οποίοι βρίσκονται για πολλοστή φορά σε κινητοποίηση και χτες, με στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου. Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην είσοδο του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κρατώντας λουλούδια στα χέρια και πανό με τα αιτήματά τους, ανέδειξαν τις διεκδικήσεις τους για σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ, μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αύξηση μισθών και του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΠΑΓΝΗ
ΠΑΓΝΗ
Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα προαύλια των νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα,η Βάσω Μπακάση, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αντί για την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ωραρίου εργασίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει 10ωρη εργασία, εξασφαλίζοντας ακόμη φθηνότερους εργαζόμενους τόσο στους επιχειρηματικούς ομίλους όσο και στο κράτος - εργοδότη. Στον τομέα της Υγείας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για 6ήμερα τη βδομάδα με ένα ρεπό και να έχουμε δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας».

Στη Λάρισα η συγκέντρωση έγινε στο προαύλιο του Πανεπιστημιακού, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν πως «είμαστε εξουθενωμένοι από τα ωράρια, χωρίς ρεπό, νύχτα - μέρα. Τα σωματικά και ψυχολογικά αποθέματά μας εξαντλούνται από τη συνεχή πίεση, από την έλλειψη εφεδρειών. Πληρώνουνε ακριβά έως τώρα την πανδημία με 26 νεκρούς υγειονομικούς, από τους οποίους οι 15 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παρά τις δεσμεύσεις της πολιτείας πέραν του επιδόματος πέρυσι το Πάσχα, τίποτα άλλο δεν μας χορηγήθηκε. Δεν θέλουμε χειροκροτήματα, θέλουμε αποφάσεις για να ζήσουμε αξιοπρεπώς».

Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Βόλο και Καρδίτσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εξασφαλιστούν η χορήγηση καλοκαιρινής άδειας και η καταβολή επιδόματος αδείας (2022-05-24 00:00:00.0)
Με στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας απαίτησε την ένταξη στα ΒΑΕ (2020-12-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή (2020-05-12 00:00:00.0)
Παναττική κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τις απολύσεις (2018-12-08 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των υγειονομικών (2018-10-10 00:00:00.0)
Απαιτεί την ένταξη στα ΒΑΕ εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια (2018-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ