Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνουν σήμερα Τρίτη μια σειρά σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή.

Με τις πολύμορφες δράσεις τους προτάσσουν τις εξής διεκδικήσεις: Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των υγειονομικών που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων. Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, αποκατάσταση επιδομάτων εορτών και αδείας.

Μεταξύ άλλων, για σήμερα προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλεί στις 8 π.μ. στα Επείγοντα σε συγκέντρωση για την ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ καλεί στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση στην είσοδο - ρεσεψιόν και σε διαμαρτυρία στη διοίκηση του νοσοκομείου.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου προκηρύσσει στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου. Παράλληλα, ζητά την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά» προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.
  • Στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί προγραμματίζουν παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις σε όλα τα νοσοκομεία. Στις 10 π.μ. σε ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου» και «Παπανικολάου» και στη 1.30 μ.μ. στο «Θεαγένειο». Στο «Ιπποκράτειο» προγραμματίζουν ανοιχτή Γενική Συνέλευση και διαμαρτυρία.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προκηρύσσει στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της στάσης στο σαλόνι του νοσοκομείου.
  • Συνελεύσεις εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν με απόφαση των Σωματείων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» (στο αίθριο του νοσοκομείου) και στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
  • Σε συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ στις 12 το μεσημέρι καλεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
  • Σε στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενάντια και στην καρατόμηση από τις υπηρεσιακές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τεσσάρων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων της προέδρου του και ενός μέλους του ΔΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ