Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Θήβας

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ, δίπλα στο νοσοκομείο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ, δίπλα στο νοσοκομείο
Οι τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Θήβας και οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωσή του αναδείχθηκαν από την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Θηβαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Τουλουμάκος, είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου και με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. Η επίσκεψη ήρθε ως συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για επείγουσα ενίσχυση του Νοσοκομείου της Θήβας και των δομών ΠΦΥ της ανατολικής Βοιωτίας.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Νοσοκομείο Θήβας καλύπτει μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, μια βιομηχανική περιοχή με εκατοντάδες εργασιακούς χώρους, καταυλισμούς Ρομά, δύο προσφυγικές δομές, στρατόπεδο και φυλακές, κάτι που γεννά μεγάλες απαιτήσεις και ανάγκες, στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και των διαχρονικών πολιτικών υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις, πολιτικών που έχουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, εξυπηρετούν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τη μετατροπή της σε εμπόρευμα».

Σημείωσε ότι εξαιτίας της απαξίωσης και της μείωσης στις χρηματοδοτήσεις που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, το δημόσιο σύστημα Υγείας «απομακρύνεται από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών οι οποίες διαρκώς διευρύνονται».

Τόνισε μάλιστα ότι εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που προϋπήρχαν και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν και σήμερα με την πανδημία, η ΜΕΘ, που θα έπρεπε από χρόνια να λειτουργεί, είχε μετατραπεί σε αποθήκη! Μόνο τώρα γίνεται προσπάθεια για να τεθεί σε λειτουργία, με την εξασφάλιση του εξοπλισμού να επαφίεται όμως αποκλειστικά σε σκόρπιες «δωρεές» ιδιωτών, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τις ανάγκες σε μηχανήματα και ούτε βέβαια η απαραίτητη στελέχωση με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης και εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Θήβας είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, δίπλα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Αν και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο πλήρες εξοπλισμένο, διαθέτοντας ακόμη και εσωτερική πισίνα, ουσιαστικά δεν λειτουργεί, καθώς δεν διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Είναι αδικαιολόγητοι τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για την εγκατάλειψη και ερήμωση της μονάδας αποκατάστασης που πολλές οικογένειες και παιδάκια με ειδικές ανάγκες θα μπορούσαν να βρουν απαντοχή», σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα ασκήσει κάθε πίεση τόσο για την επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, όσο και για την κάλυψη των ελλείψεων στο Νοσοκομείο της Θήβας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «φιέστες» δεν μπορούν να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης (2021-07-23 00:00:00.0)
Σαν ένας άνθρωπος να αγωνιστούμε για το σήμερα και το αύριο (2021-04-08 00:00:00.0)
Δραματική η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας Υγείας (2020-03-20 00:00:00.0)
Επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις (2009-02-18 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας (2003-07-05 00:00:00.0)
Ανεπαρκή τα νοσοκομεία στη Βοιωτία (1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ