Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Οι «φιέστες» δεν μπορούν να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι "φιέστες" δεν μπορούν να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας στο νομό Εύβοιας, την εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών, την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Η μεταστέγαση στο νέο κτίριο με πολύ μεγαλύτερες λειτουργικές ανάγκες δεν συνοδεύτηκε με τροποποίηση του οργανογράμματος και αύξηση των οργανικών θέσεων, με κάλυψη των ελλείψεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Παραμένουν μεγάλα κενά σε γιατρούς όπου οι προσλήψεις είναι "σταγόνα στον ωκεανό", ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τη λήξη και μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών. Οι προσλήψεις (κυρίως) συμβασιούχων νοσηλευτών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις στις συνθήκες της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή μάχη και αναμετρούνται με μεγάλες δυσκολίες».

Κάνει επίσης αναφορά στα όσα έχει καταγγείλει το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων για την πληρότητα στην παθολογική και χειρουργική κλινική και τις τραγικές ελλείψεις που υπήρξαν στη διάρκεια της πανδημίας και σημειώνει:

«Ο λαός της Εύβοιας έχει συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα και έχει αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, έχει καταγγείλει την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και με αυστηρό κριτήριο θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας με τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις επικίνδυνες συγχωνεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς αλλά και μονάδες Υγείας στην Εύβοια.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και τις κινητοποιήσεις τους. Απαιτεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, στήριξη των Κέντρων Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εξασφάλιση άδειας για όλο το προσωπικό, καμία συγχώνευση νοσοκομείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ