Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακρως ανησυχητική η κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας της Εύβοιας

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται στις δημόσιες δομές Υγείας της Εύβοιας και ιδιαίτερα στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι άκρως ανησυχητική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως τόσο τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας όσο και η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας και του προγράμματος εμβολιασμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα έχει καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας για τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών στα Επείγοντα, την πληρότητα στην παθολογική και χειρουργική κλινική που αγγίζει το 100% και σημειώνει ότι η κατάσταση γίνεται πιο ανησυχητική από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ολο αυτό το σκηνικό διαμορφώνεται σε βάρος προσωπικού του νοσοκομείου που είναι εξαντλημένο, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χάσει και την καλοκαιρινή άδεια. Θα έχει συνέπειες στην υγειονομική κάλυψη του λαού της Εύβοιας, που ήδη υφίσταται τα αποτελέσματα της χρόνιας υποβάθμισης της Υγείας στη Χαλκίδα και συνολικά στο νομό», αναφέρει η ΤΕ Εύβοιας.

Σημειώνει επίσης ότι παρά την κατάσταση που επικρατεί, «η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει "εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη" με νέο γύρο συγχωνεύσεων και λουκέτων σε νοσοκομεία» και σημειώνει ότι «αυτό αφορά και τα νοσοκομεία της Εύβοιας, αλλά και της Θήβας και της Λιβαδειάς όπου ενδεχόμενο κλείσιμο ενός εκ των δύο θα επηρεάσει και το Νοσοκομείο Χαλκίδας».

Τονίζει επίσης ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας Υγείας που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ότι οι απεργιακές συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών, η οργάνωση του αγώνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός διεκδικώντας το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ