Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Κανένα μέτρο προστασίας και στο 4ο κύμα

«Με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε και πάλι σε αύξηση νοσηλειών», ομολογήθηκε χθες κατά την κυβερνητική ενημέρωση για την πανδημία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται και στο 4ο κύμα πανδημίας να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, να επιτάξει τους επιχειρηματικούς ομίλους Υγείας.

Αντ' αυτού, η κρατική ευθύνη για μαζική διενέργεια ελέγχων στα ΜΜΜ, στα πλοία κ.α. μετακινήθηκε προς τους ανεμβολίαστους νέους «να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test...».

Οσο για το ερώτημα ποιος θα πληρώνει την υποχρεωτικότητα στους εργαζόμενους να κάνουν τεστ κάθε βδομάδα, «οι ίδιοι ή οι εργοδότες;», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς απέφυγε να δώσει απάντηση, κάνοντας λόγο για «κάποια σημεία που θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες».

Στο παραπάνω φόντο η κυβέρνηση, διανύοντας τον δεύτερο χρόνο και το δεύτερο καλοκαίρι πανδημίας, ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει ξενοδοχεία καραντίνας, με τον Ν. Χαρδαλιά να μιλάει «για την απροθυμία να παραχωρήσουν καταλύματα για την καραντίνα», ενώ και για τα πλοία καραντίνας όπως είπε «είναι τουριστική περίοδος, πλωτά μέσα, μικρά κρουαζιερόπλοια δεν υπάρχουν»... «Λύση» θα βρεθεί το ...επόμενο διάστημα, «σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού έχουμε προχωρήσει σε επανασχεδιασμό, αν υπάρξει πάλι άρνηση ενώ υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ένα ακραίο μέσο είναι και η επίταξη», ενώ είναι σαφές ότι όταν η κυβέρνηση μιλάει για «επίταξη», εννοεί με το αζημίωτο... Για την ώρα, υποτίθεται ότι κάνει «αερομεταφορές για να εξασφαλίσουμε καραντίνα για όσους νοσούν».

Αλλα 2.604 κρούσματα χτες

Στο μεταξύ, και χτες καταγράφηκαν 5 θάνατοι ασθενών με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.875 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 70% την τελευταία βδομάδα. Μόνο χτες αυξήθηκαν κατά 7,45%, φτάνοντας τις 173. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς. Το σύνολο των νοσηλευομένων με COVID-19 ξεπερνά και πάλι τους 1.000.

Τα νέα κρούσματα είναι 2.604, εκ των οποίων 23 είναι εισαγόμενα, 1.066 εντοπίστηκαν στην Αττική, 243 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042.

Οι μετρήσεις λυμάτων επιβεβαιώνουν την αύξηση του ιικού φορτίου, ενώ παρατηρείται μετακίνηση των κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους της ηλικιακής ομάδας 40 - 60 ετών (το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι 65%), που σημαίνει ότι 1 στους 3 είναι σε κίνδυνο να κολλήσει κορονοϊό και να νοσήσει.

Το ποσοστό των ασθενών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν ενώ είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είναι κάτω από 1% και σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Β. Παπαευαγγέλου, «42 στους 4.600 ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από τον Φεβρουάριο μέχρι πριν μία εβδομάδα χρειάστηκε να διασωληνωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ