Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Κύμα καταδίκης των συνδικαλιστικών διώξεων στο νοσοκομείο

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου
Με στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση - Γενική Συνέλευση στο προαύλιο απαντά σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας στις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις, εκ μέρους της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης του νοσοκομείου σε βάρος εκλεγμένων εργαζόμενων.

Χτες πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, μαζί με εκπροσώπους σωματείων από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Αρτα, την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση για «συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας και μέλους του ΔΣ του ΝΤ Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ, ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέλφου και μιας τομεάρχη», στόχος των οποίων είναι «η δίωξη των πιο μαχητικών μελών του ταξικού σωματείου, το οποίο από την πρώτη στιγμή έδωσε σαφές μήνυμα στη νέα διοίκηση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από την ηχηρή και μαχητική διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών».

Ο Σύλλογος απαιτεί από τη διοίκηση να πάρει πίσω τις καρατομήσεις και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς.

Αναφορικά με τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου «προσπάθησε να αρνηθεί τον διάλογο, επικαλούμενος ότι "δεν έχουμε κλείσει ραντεβού μαζί του" (...), προσπάθησε να σκηνοθετήσει επεισόδιο συμπλοκής με τους παρευρισκομένους, πέφτοντας πάνω τους, φωνάζοντας στον υπάλληλο security να καλέσει την αστυνομία διότι οι συνδικαλιστές επιχειρούν να τον προπηλακίσουν. (...) Πιο αποκαλυπτική ήταν η στάση της διευθύντριας η οποία αποδέχτηκε (...) ότι οι εισηγήσεις της για την υπηρεσιακή ανικανότητα των καρατομημένων προϊσταμένων βασίστηκαν σε προφορικές, ανώνυμες καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων και ότι δεν υπάρχει ούτε μια γραπτή αναφορά».

Την άμεση ανάκληση των καρατομήσεων απαιτούν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας - Βόνιτσας, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», ΠΑΓΝΗ, Λευκάδας, Αρτας, Κέρκυρας κ.ά., η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και σωματεία και φορείς της Πρέβεζας (Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η τοπική ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ