Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Ψευτιά και αντικομμουνισμός

...Και μια ιδανική φωτογραφία για το πρωτοσέλιδό της

Copyright 2017 The Associated

...Και μια ιδανική φωτογραφία για το πρωτοσέλιδό της
Αντικομμουνισμός και ψευτιά πάνε πακέτο: Αυτό επιβεβαιώνεται από το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», με το οποίο τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε να «τιμήσει» την 9η Μάη.

Μια ψευτιά που έρχεται ένα χρόνο από τον περσινό του αντικομμουνιστικό ξεπεσμό. Θυμίζουμε ότι πέρσι, τέτοια μέρα - 9η του Μάη, ο Αλ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός υπέγραφε τη Διακήρυξη - μνημείο πρωτόγονου αντικομμουνισμού της ΕΕ στο Σιμπίου της Ρουμανίας. Μια διακήρυξη που δικαίωνε την κορωνίδα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας του 20ού αιώνα, γράφοντας: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες...». Ενα χρόνο πριν, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ξεφτίλας, έκανε ό,τι δεν τόλμησαν αστικές κυβερνήσεις για δεκαετίες, υιοθετώντας αυτούσια τα αντικομμουνιστικά επιχειρήματα του μακαρθισμού, του Τρούμαν και του Τσόρτσιλ, των στρατοδικείων που έστειλαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα αντιφασίστες και στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος.

Τόσες φωτογραφίες έχει στο αρχείο του ο ΣΥΡΙΖΑ από τα χρόνια που κυβέρνησε: Τις αναμνηστικές του Τσίπρα με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, κάμποσες δεκάδες με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ να βολτάρει με υπουργούς σε κάμπους και βουνά όλης της Ελλάδας, τον Τσίπρα να εγκαινιάζει τις βάσεις του ΝΑΤΟ από τον Εβρο έως την Κρήτη.

Η πρόκληση της «Αυγής»...
Η πρόκληση της «Αυγής»...
Εχουν και κάποιες αναμνηστικές οι ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί του, που πόζαραν με φασίστες χρυσαυγίτες σε ακριτικά νησιά, εκφράζοντας την «εθνική ομοψυχία» τους. Ας βάλουν καμιά τέτοια φωτογραφία στην «Αυγή» και ας αφήσουν κατά μέρος τον Κόκκινο Στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ