Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Λουλούδια σε αντιφασιστικά μνημεία από ΚΟ του ΚΚΕ στην Ευρώπη

Βερολίνο
Βερολίνο
Με μια πολύμορφη δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ στην Ευρώπη τίμησαν τα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης στις 8 και 9 Μάη. Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ επισκέφτηκαν σοβιετικά μνημεία και αντιφασιστικά μνημεία και κατέθεσαν λουλούδια.

Με μια πολύμορφη δραστηριότητα η ΚΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ τίμησε τα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης στις 8 και 9 Μάη, σε 13 πόλεις της Γερμανίας και στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ επισκέφτηκαν σοβιετικά μνημεία και αντιφασιστικά μνημεία και κατέθεσαν λουλούδια. Πιο συγκεκριμένα, λουλούδια κατατέθηκαν από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, μαζί με αντιπροσωπείες του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, στο εμβληματικό μνημείο στο Τρέπτοουερ του Βερολίνου, όπου είναι θαμμένοι 7.000 Σοβιετικοί στρατιώτες. Στο μνημειακό χώρο δεσπόζει πάνω σε λόφο το επιβλητικό άγαλμα του Στρατιώτη - Απελευθερωτή ύψους 13 μέτρων, που στο ένα του χέρι κρατάει ένα παιδί και στο άλλο σπαθί με το οποίο συνθλίβει τον αγκυλωτό σταυρό. Αλλα εμβληματικά στοιχεία του μνημείου είναι το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, οι κόκκινες σημαίες από γρανίτη και οι δύο μαχητές που αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς συμπολεμιστές τους, οι 16 σαρκοφάγοι με σκηνές από την εποποιία του Κόκκινου Στρατού και κείμενα του Ι. Β. Στάλιν στα Γερμανικά και Ρωσικά.

Στοκχόλμη
Στοκχόλμη
Λουλούδια επίσης κατατέθηκαν στο Κεντρικό Νεκροταφείο της Φρανκφούρτης, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Πορτς της Κολωνίας και σε μνημεία στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στη Στουτγκάρδη, στο Ανόβερο, στο Ντίσελντορφ, στη Νυρεμβέργη, στο Γκίτερσλο, στο Βούπερταλ, στη Λειψία, στη Δρέσδη. Επίσης, στο Ρότερνταμ, στη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ