Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Την 9η Μάη τίμησε και η ΟΓΕ

Με μουσικό αφιέρωμα, πανό και συνθήματα τίμησε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας την 9η Μάη. Από τα γραφεία της, ακούστηκαν στην πλατεία Κάνιγγος μελωδίες και τραγούδια συνδεδεμένα με την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών καθώς και το κάλεσμα στις γυναίκες να δυναμώσουν τη συλλογική δράση.

«Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά εμπνεόμαστε από τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, αλλά και στα μετόπισθεν, παλεύοντας ενάντια στην ξένη κατοχή, για την απελευθέρωση, αλλά και για την απαλλαγή από τη βαρβαρότητα κάθε ιμπεριαλιστικού πολέμου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Στο φόντο των σημερινών συνθηκών, υπογραμμίζει πως η συνέχεια στο δρόμο του αγώνα έχει σημασία «για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα των λίγων, τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών».

«Διδασκόμαστε από την Ιστορία και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Το μήνυμα της Νίκης αυτής 75 χρόνια μετά φωτίζει την πίστη στη δύναμη του λαού που μπορεί όταν το αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του και μαχητικά να μπει στο προσκήνιο. Εμπνεόμαστε από το μήνυμα αυτό και δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση μέσα από τα σωματεία, τους Συλλόγους Γυναικών. Κηρύττουμε το δικό μας πόλεμο ενάντια σ' αυτούς που σπέρνουν τους πολέμους και την προσφυγιά, τη γενικευμένη ανασφάλεια, την εκμετάλλευση και καταπίεση», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ