Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη μήτρα που τον γεννά πρέπει να είναι συνεχής

Στεφάνι στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα
Το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα
Με την κατάθεση στεφάνου από τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 9 Μάη, στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα, τίμησε το ΚΚΕ τα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη λιτή - λόγω των συνθηκών από την πανδημία - τελετή, που πραγματοποιήθηκε με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την οφειλόμενη απόδοση τιμής σε εκείνους που τσάκισαν το τέρας του φασισμού. Επαναστατικά τραγούδια στα Ελληνικά αλλά και στα Ρωσικά συνθήματα όπως «Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός» αλλά και η «Διεθνής», με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, αντήχησαν στη γειτονιά που φιλοξενεί το Μνημείο.

Αμέσως μετά την κατάθεση των στεφάνων, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής, αλλά για να είναι συνεπής και αποτελεσματικός πρέπει να στρέφεται ενάντια στη μήτρα που τον γεννά: Τον καπιταλισμό. 75 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες σε αυτόν τον αγώνα, με αυτό το περιεχόμενο».

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η Χριστίνα Μπέλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Νότιου Τομέα, ο Κ. Χαραλαμπόπουλος, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ, και η Τούλα Μητσέα, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Παρευρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ