Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

Τα προβλήματα της υγείας στο νομό Μαγνησίας φέρουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας με Ερωτήσεις τους για τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή.

Στην πρώτη Ερώτηση οι βουλευτές αναφέρονται στην έλλειψη παιδοχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Βόλου, με αποτέλεσμα σοβαρά περιστατικά να στέλνονται στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καλείται από το νοσοκομείο ιδιώτης γιατρός (παιδοχειρουργός) για επεμβάσεις. Εκτός από την έλλειψη, σημειώνουν, παιδοχειρουργού είναι κενές δεκάδες θέσεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού.

Με άλλη ερώτησή τους οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι στα Κέντρα Υγείας του νομού η κατάσταση είναι άθλια εξαιτίας της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, λόγω των μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, σε υποδομή και σε ιατρικά μηχανήματα έχει απαξιώσει σχεδόν πλήρως το Κέντρο Υγείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον Κ. Στεφανή εάν είναι στις προθέσεις του να δημιουργήσει παιδοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο Βόλου και τι μέτρα θα πάρει για τη λύση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας της Ζαγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ