Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δε θα περάσει η γκετοποίηση των εργοστασίων»

Με «γραπτή επίπληξη» τιμώρησε δυο εργαζομένους της η επιχείρηση της «ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ» στο Νομό Αχαΐας, επειδή «τόλμησαν»... να επιτρέψουν σε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ να μοιράσει ανακοίνωση στους εργάτες του εργοστασίου. Την εργοδοτική τρομοκρατία καταγγέλλει στους εργαζόμενους της επιχείρησης με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη μια μέρα πριν την πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ «στο χώρο της "ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ" τσιράκια της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διακίνηση του υλικού προπαγάνδισης της συγκέντρωσης, που γινόταν έξω από το χώρο του εργοστασίου, βρίζοντας με χυδαίους χαρακτηρισμούς του κομμουνιστές».

Οι εργαζόμενοι που τιμωρούνται, απλά είπαν ότι δεν μπορεί κανείς να παρεμποδίσει τη διακίνηση υλικών. Να σημειωθεί δε ότι οι εργαζόμενοι είναι μέλη της διοίκησης του σωματείου και των νυχτοημεροφυλάκων εργοστασίων.

«Γνωρίζουν - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - πολύ καλά ότι όσο η πολιτική του ΚΚΕ ριζώνει στην εργατική τάξη, δυσκολεύονται, μπαίνουν εμπόδια στην υλοποίηση της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής που πλέρια στηρίζουν (με παραλλαγές βέβαια) τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι' αυτό και ενοχλούνται με την παρουσία, τη δράση, τον αγώνα των κομμουνιστών στα εργοστάσια και παίρνουν μέτρα να τους βγάλουν στη "σύγχρονη παρανομία"».

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να περάσει η γκετοποίηση των εργοστασίων και καλεί τους εργαζόμενους «να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, που τρέφουν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς. Να βγουν στο προσκήνιο οι δικές τους ανάγκες. Την ανάγκη να καρπώνονται αυτοί τον πλούτο που μόνο αυτοί παράγουν. Να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το δικό τους μετερίζι αγώνα, το ΠΑΜΕ. Να ισχυροποιήσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, αδιαφορώντας για τον σκυλοκαυγά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα κόψει το νήμα της κυβέρνησης».

Με ανακοίνωσή της επίσης η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην τρομοκρατία, δυναμώνοντας τις γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ