Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι δύο χρόνια εργολαβικοί εργαζόμενοι στη «Λιγνιτική Μεγαλόπολης»

Απλήρωτοι παραμένουν για δύο χρόνια εργαζόμενοι σε εργολάβο που δραστηριοποιούνταν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (που κατόπιν πέρασαν στη «Λιγνιτική Μεγαλόπολης»), παρά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, ύστερα από προσφυγή επτά εργαζομένων έχουν βγει δύο αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Τρίπολης και με βάση αυτές θα έπρεπε να τους έχουν καταβληθεί άμεσα τα δεδουλευμένα που τους χρώσταγε ο εργολάβος. Οι αποφάσεις έχουν ημερομηνίες 15 Ιούλη 2019, «έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και οι συνάδελφοι όπως μας ενημέρωσαν δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ!».

Το Σωματείο κατέθεσε υπόμνημα στη διεύθυνση της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης» και συναντήθηκε με τη διεύθυνση της εταιρείας, εκπρόσωποι της οποίας απαντώντας «δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν τους απλήρωτους εργαζόμενους εκ νέου στη Δικαιοσύνη πληρώνοντας πάλι από την τσέπη τους δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτά που δικαιούνται εδώ και χρόνια!».

Το Σωματείο σημειώνει ότι υπάρχουν και άλλοι εργολαβικοί εργαζόμενοι, που τους οφείλονται χρήματα και τους καλεί «να απευθυνθούν στο Σωματείο μας και οργανωμένα να απαιτήσουμε από τη διοίκηση της "Λιγνιτικής Μεγαλόπολης" να καταβληθούν τα χρωστούμενα σε όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ