Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα αγώνα από το ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις (βλ. σελ. 11), καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενη σε κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, Επιτροπή Αγώνα.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης «8 Ωρες Δουλειά - 8 Ωρες Ανάπαυση - 8 Ωρες Ελεύθερος Χρόνος», «θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά τη μέρα, με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των αφεντικών.

Δεν θα περάσει! - Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

(...) Μιλάνε για "ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών" αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία!

(...) Ωράρια εξόντωσης - δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές!

Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και τη δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Λάστιχο ωράρια - λάστιχο ζωή

(...) Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην διευθυντή του Συνδέσμου των Βιομηχάνων! Ο υπουργός Χατζηδάκης γίνεται ο μεγαλύτερος σφαγέας των εργαζομένων και μέγας προστάτης της εργοδοσίας.

(...) Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!».

Η ΟΓΕ και φοιτητές - μαθητές

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν εργατικά σωματεία και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

«H κυβέρνηση και ο "υπουργός Superman" θα πάρουν την απάντησή τους! Η νέα γενιά δεν θα αποδεχτεί τη σύγχρονη σκλαβιά!», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το οποίο καλεί στα αποψινά συλλαλητήρια.

«Διαδηλώνουμε μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ