Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ πολιτικό άνοιγμα για τον εργάσιμο χρόνο και τη συνδικαλιστική δράση

Εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ενα πλατύ άνοιγμα είναι σε εξέλιξη από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρους δουλειάς και συνοικίες σε όλη τη χώρα, συζητώντας με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία για το περιεχόμενο του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, τις στοχεύσεις του κεφαλαίου και την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης που αυτό σηματοδοτεί.

Ηδη πραγματοποιούνται συσκέψεις και εξορμήσεις με το φυλλάδιο του Κόμματος, με τίτλο «Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε», ενώ το σύνθημα αυτό εκπέμπουν οι αφίσες, τα πανό και άλλες μορφές οπτικής προπαγάνδας που καλούν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν. Παράλληλα, στελέχη του ΚΚΕ περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, τόσο σε σχέση με το νομοσχέδιο όσο και συνολικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει τις "ανατροπές του αιώνα" στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Μετά τα αντεργατικά μέτρα της περιόδου των μνημονίων, που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις... Μετά τις νέες μορφές εκμετάλλευσης που δοκιμάστηκαν ή γενικεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας... Τώρα η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο, που κατακτήθηκε το 1920, παρουσιάζοντάς το ως "πρόοδο"!», σημειώνεται στο κάλεσμα, ενώ τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος αναλύουν τις αντεργατικές ανατροπές που φέρνει κάθε άρθρο του νομοσχεδίου, δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία και τους μύθους που διακινούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Στο πλαίσιο της πλούσιας κομματικής δραστηριότητας που θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, σύσκεψη - συζήτηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από την ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου Αττικής του ΚΚΕ, στην πλατεία Ντάβαρη. Εκεί ο Κώστας Ρήγας, μέλος της ΕΠ Αττικής του Κόμματος, σημείωσε ότι το αντεργατικό τερατούργημα της ΝΔ, το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, έχει στον πυρήνα του την κατάργηση του 8ωρου, την εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας, με εργαλείο τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», που θα επιβάλλεται με ατομικές «συμφωνίες», προϊόν των εργοδοτικών απειλών και εκβιασμών. Εξήγησε ότι το δρόμο για τη 10ωρη δουλειά και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων τον άνοιξαν οι προηγούμενες διαδοχικές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια που υπέγραψαν, υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ και απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Ανέδειξε τη σύμπλευση της κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων, στην εξυπηρέτηση των «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράδοση στο κεφάλαιο της έκτασης του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Εξορμήσεις σε διόδια
Εξορμήσεις σε διόδια
Τόνισε ότι τα μέλη του ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή της εργατικής - λαϊκής πάλης, στην προσπάθεια να οργανωθεί η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Και κάλεσε κάθε εργάτη και εργάτρια, νέο και νέα που νιώθει αγανάκτηση να δυναμώσει την αντίσταση, τη διεκδίκηση και τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, για να δυναμώσει στην πράξη η προοπτική διεξόδου που απαντάει στις ανάγκες αυτές, με δυνατό το ΚΚΕ. Οπως είπε, ειδικά μπροστά στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος μπορούν περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι και νέες να γνωρίσουν την επαναστατική πρόταση του ΚΚΕ, για μια νέα κοινωνία, σοσιαλιστική - κομμουνιστική, όπου οι ανάγκες του ανθρώπου θα είναι πάνω από όλα.

Εξόρμηση στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Εξόρμηση στα διόδια Αφιδνών έκαναν το περασμένο Σάββατο φίλοι και μέλη του Κόμματος από τις Οργανώσεις Διονύσου - Βόρειων Χωριών, Ωρωπού και Κηφισιάς Βόρειους Τομέα Αττικής του ΚΚΕ. Εκεί διακίνησαν πλατιά σε εργαζόμενους που διέρχονταν από τα διόδια το κάλεσμα του Κόμματος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης.

Σε μεγάλη εξόρμηση - ενημέρωση στα διόδια της Ελευσίνας για το νομοσχέδιο προχώρησαν το Σάββατο οι Κομματικές Οργανώσεις της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τα Εργασιακά.


Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν σε μαζικό ξεσηκωμό για να παρθεί πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο.


Σύσκεψη στο Παλαιό Φάληρο
Σύσκεψη στο Παλαιό Φάληρο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ