Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Η κυβερνητική κοροϊδία πείσμωσε τους αγρότες

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια της Δευτέρας

Παρά την προσπάθεια του υπουργού Γεωργίας να αποπροσανατολίσει τους αγρότες στην προχτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με στόχο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μακεδονίας - Θράκης, που συγκεντρώθηκε χτες το μεσημέρι στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την απόφασή της για μαζικά συλλαλητήρια τη Δευτέρα σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας. Σήμερα και αύριο τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών. Τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν στις Εθνικές οδούς όπου θα πραγματοποιήσουν μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ σε μερικές πρωτεύουσες νομών θα γίνουν συλλαλητήρια και στα κέντρα των πόλεων.

Οπως έγινε γνωστό, μέχρι χτες αργά το βράδυ οι κατά τόπους συντονιστικές επιτροπές και οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις είχαν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στην αερογέφυρα των Μαλγάρων, στη Χαλκηδόνα, στο Στίβο και την αερογέφυρα του αεροδρομίου. Ηδη οι αγρότες από την περιοχή Λαχανά του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρώσει από προχτές τα τρακτέρ τους στο 30ό χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ύψος της Ασσήρου, όπου από σήμερα αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το μπλόκο.

Για την καλύτερη διοργάνωση της κινητοποίησης, στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα το βράδυ πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Αξιού, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών από τα Μάλγαρα, τα Κύμινα και τη Βραχιά. Την Κυριακή στις πλατείες των χωριών του νομού θα βγάλουν οι αγρότες τα τρακτέρ τους και τη Δευτέρα το πρωί θα κατευθυνθούν σε οδικούς κόμβους.

Στη Δράμα σε μεγάλο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι αγρότες με τα μηχανήματά τους στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν μπροστά στη Νομαρχία στις 11 το πρωί, όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Στις Σέρρες, μετά από απόφαση των τοπικών συντονιστικών επιτροπών, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Στρυμόνα και τη Ν. Ζίχνη. Επίσης στο Κιλκίς θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης και οι αγρότες θα παρατάξουν μαζικά τα μηχανήματά τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ύψος του κόμβου Πολυκάστρου.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής για έκτη μέρα συνέχισαν χτες να παραμένουν στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος της Σωζόπολης, ενώ το απόγευμα το μπλόκο ενισχύθηκε με άλλους αγρότες από τις γειτονικές περιοχές. Τους συγκεντρωμένους παραγωγούς της Ν. Τρίγλιας, της Κρήνης και των γειτονικών χωριών που δυναμικά αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, επισκέφθηκε χτες το απόγευμα και εξέφρασε τη συμπαράστασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ με επικεφαλής τον Σωκράτη Γραβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το χωριό Πορταριά, όπου μίλησε για τα επίκαιρα αγροτικά προβλήματα και ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος πάνω στα θέματα αυτά.

Αγρότες της Χαλκιδικής από τα χωριά Ν. Φώκειες, Αφυτο και Κασσάνδρα έχουν βγει ήδη στο δρόμο Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, ενώ κινητοποιήσεις αναγγέλλουν ότι θα πραγματοποιήσουν συνάδελφοί τους στη Γαλάτιστα και την Παλαιόχωρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Εβρου καλεί τους παραγωγούς του νομού να πάρουν τη Δευτέρα μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις δύο κινητοποιήσεις στην Ορεστιάδα και στον κόμβο του Προβατώνα στο δρόμο Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας. Ανάμεσα σ' αυτά που θα διεκδικήσουν αγωνιστικά οι αγρότες είναι η μη εφαρμογή του νέου κανονισμού και η κυβέρνηση να παρέμβει και να στηρίξει την τιμή του βαμβακιού. Να αυξηθεί το πλαφόν παραγωγής βαμβακιού και η επιδότηση να δίνεται άμεσα στον παραγωγό στο ύψος της τιμής στόχου και όχι στην ελάχιστη τιμή, ενώ το πρόστιμο συνυπευθυνότητας να μην υπολογίζεται με προσαύξηση, αλλά στη φυσική παραγωγή του βαμβακιού. Επίσης, οι αγρότες του Εβρου θα καταγγείλουν την αντισυνεταιριστική πολιτική της κυβέρνησης, που οδήγησε μέσω της ΑΤΕ πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις σε οικονομικό αδιέξοδο, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση των ΑΓΝΟ, ΣΕΚΟΒΕ, ΑΣΕ, ΟΛΥΜΠΟΣ κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύουν τα μπλόκα, δυναμώνουν τον αγώνα (2018-01-26 00:00:00.0)
Σε κλοιό αγροτικών μπλόκων η Θεσσαλονίκη (2010-02-04 00:00:00.0)
Τα μπλόκα γερά κρατούν! (2002-02-07 00:00:00.0)
Οχυρά παντού! (2002-01-29 00:00:00.0)
Ενισχύονται τα μπλόκα (1998-02-13 00:00:00.0)
Βγαίνουν συνεχώς τρακτέρ (1998-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ