Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σάντος εφ' όλης της ύλης

Απαντήσεις για όλους και για όλα έδωσε χτες ο Φερνάντο Σάντος, σε μια προσπάθεια να φύγουν τα σύννεφα που βρίσκονται πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια, για αμιγώς και μη αγωνιστικά θέματα. Κατηγορηματικά λοιπόν δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του: «Δεν μπορώ ούτε για πλάκα να ακούω ότι θα παραιτηθώ. Αν ήταν να φύγω, θα το είχα κάνει εκείνη τη Δευτέρα, όταν και είχα στα χέρια μου πρόταση της Πόρτο. Εγώ δεν έρχομαι ούτε φεύγω νύχτα. Είμαι και με σώμα και με ψυχή αφοσιωμένος στους ποδοσφαιριστές και την ομάδα μου».

Οσο για τις σχέσεις του με τη διοίκηση: «Δεν είπα ποτέ ότι είχα προσωπικό πρόβλημα. Αυτό που με έκανε να υποβάλω παραίτηση ήταν κάποιες διαφορές που είχαν σχέση με αυτά που εγώ σκεφτόμουν ότι θα ήταν για το καλό της ομάδας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μετά το ξεκαθάρισμα των πραγμάτων, η σχέση μου με τη διοίκηση είναι όπως στο παρελθόν».

Και για όσα του καταλογίζονται σχετικά με το ντέρμπι: «Ποτέ δεν κάνω αλλαγή όταν δε χρειάζεται. Δεν κάνω αλλαγή για την αλλαγή. Δεν είμαι εδώ για να εξαπατώ τον κόσμο και τον εαυτό μου. Οι αλλαγές γίνονται μόνο όταν είναι να βοηθήσουν. Αν είχε μείνει το 2-1, κανείς δε θα μιλούσε τώρα για αλλαγές. Ας μην τα κρίνουμε όλα τόσο εύκολα. Αν το καλοκαίρι έλεγα ότι αυτή την εποχή θα ήμασταν ένα βαθμό πίσω, δε θα με πίστευε κανείς. Βεβαίως, όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική. Το κακό για έναν προπονητή είναι να νομίζει ότι είναι Θεός και να μη δέχεται την κριτική. Εγώ είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που δέχεται την κριτική, άσχετα αν δε συμφωνώ».

Κατά τον Σάντος «κανένας αγώνας δεν είναι "ζωής ή θανάτου"», άρα ούτε με τον ΠΑΟΚ και «δεν υπάρχει κανένας λόγος, μόνο για το γεγονός ότι χάσαμε δύο παιχνίδια και φυσιολογικά είμαστε όλοι τσατισμένοι, να σταματήσουμε να πιστεύουμε στις ικανότητές μας και να αφήσουμε πίσω όλα τα καλά που έχουμε κάνει μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες. Είναι σημαντικό να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη, να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και να συνεχίσουμε το δρόμο μας, ξέροντας ότι θα κερδίζουμε και θα χάνουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να οδηγήσουμε την ΑΕΚ στην καλύτερη δυνατή θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ