Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ταυρομαχία» στο Περιστέρι

Η «κολόνα» της Εθνικής Ευθύμης Ρεντζιάς

Sportidea

Η «κολόνα» της Εθνικής Ευθύμης Ρεντζιάς
Σε ένα εξαιρετικά δεξιοτέχνη ταυρομάχο με αντικειμενικό σκοπό να... ζαλίσει τον «ταύρο» θέλει να μεταβληθεί η Εθνική ομάδα των ανδρών στο σημερινό αγώνα κόντρα στην Ισπανία για την προκριματική ημιτελική φάση του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 2003 (Περιστέρι 17.40, ΑΝΤ1). Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την Εθνική μας, αφού και οι δυο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση του Β` ομίλου. Ετσι το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στο νικητή, όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι διεθνείς μας έκαναν χτες το πρωί της την πρώτη τους προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το ματς, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να έχει στη διάθεσή του και τους Δήμο Ντικούδη, Νίκο Χατζηβρέττα, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχαν γυμναστεί, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσαν. Η Ισπανία, κάθε άλλο παρά άγνωστη αντίπαλος μπορεί να χαρακτηριστεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς στο παρελθόν οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ουκ ολίγες φορές. Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπολογίζει πολύ τους σημερινούς αντιπάλους και συνέστησε στους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή. Αλλωστε, όπως επισήμανε και ο ίδιος, το γεγονός ότι στα δυο τελευταία Ευρωμπάσκετ κατέκτησε την 2η και 3η θέση δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. Ο Ελληνας ομοσπονδιακός τεχνικός συνέστησε προσοχή στους αιφνιδιασμούς, αφού οι Ιβηρες παραδοσιακά έχουν βασικό τους όπλο το γρήγορο μπάσκετ. Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι χρειάζονται επιθέσεις με καθαρό μυαλό και υπομονή προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι Ελληνες παίκτες στην πιεστική άμυνα των Ισπανών.

Συγκρατημένοι οι Ισπανοί

Ο τραυματισμός του Κάρλος Ναβάρο λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση στην Αθήνα με την Ελλάδα, ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα που απασχόλησε τον προπονητή των Ισπανών, Χαβιέ Ιμπρόδα. Παρ' όλα αυτά ο Ισπανός προπονητής βρήκε τη λύση στο όνομα του Αλεξ Μούμπρου της Μπανταλόνα, ο οποίος τελικά θα αντικαταστήσει τον Ναβάρο. Ο τεχνικός της Ισπανίας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το σημερινό παιχνίδι, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δύσκολο της αποστολής τους.«Στην Αθήνα θα δώσουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι αυτής της φάσης. Ξέρουμε πώς παίζει η Ελλάδα στην έδρα της. Θα είναι πολύ σκληρό ματς. Θα κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη».

  • Ενας σημαντικός αγώνας αφιερωμένος στη ζωή αναμένεται να διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002 μεταξύ των ομάδων του Ιωνικού ΝΦ με την ΚΑΕ Δράμας. Οι εισπράξεις του παιχνιδιού θα διατεθούν στη θεραπευτική κοινότητα «ΣΤΡΟΦΗ», σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, που απευθύνεται σε εφήβους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ