Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απεργιακή απάντηση για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης

Από την απεργιακή συγκέντρωση
Από την απεργιακή συγκέντρωση
Με 24ωρη απεργία χτες στη Ναυπηγοεπισκευή και συγκέντρωση των εργαζομένων στο Πέραμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας συνέχισε τον αγώνα που δίνει για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, προετοιμάζοντας παράλληλα τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας, η οποία επιδιώκει να βάλει «στον πάγο» τη διαπραγμάτευση της ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας Σύμβασης στο τέλος του χρόνου, προσβλέποντας στις αντεργατικές ανατροπές για να τη βοηθήσουν να απαλλαγεί από τη Σύμβαση και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην απεργία, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και ο Μάρκος Μπεκρής, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (ΣΕΜΠΟ COSCO).

Ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, ενώ ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, και ο Γιάννης Δεληγιάννης, γραμματέας του Παραρτήματος Πειραιά, αναφέρθηκαν στα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσαν σε συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, την Κυριακή 6 Ιούνη στις 9 π.μ., σε χώρο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ