Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο ειδικά στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης

Μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα Εργασιακά απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από την κατάμεστη πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς.

Δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του Κόμματος στην περιοχή και έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ, στέλνοντας ένα μαχητικό μήνυμα αντίστασης και ξεσηκωμού απέναντι στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανάμεσα σε άλλους, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Κώστας Κολιούσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - και από αυτό το βήμα - καλούμε σε προσκλητήριο αγώνα και ξεσηκωμού την εργατική τάξη της χώρας μας και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους εργαζόμενους. Τις νέες και τους νέους που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή, που ετοιμάζονται να κάνουν οικογένεια ή έχουν μωρά παιδιά, ακόμα και σε όσους είναι φοιτητές και σπουδαστές και προετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους, να πιάσουν δουλειά, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, προσθέτοντας:


«Η πρόκληση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας αποτελεί πραγματική κόλαση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πρέπει να αποσυρθεί!

Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Τις νέες και τους νέους ιδιαίτερα έχει βάλει στο στόχαστρο για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, αφού εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο και υλοποιηθούν στη ζωή όλες αυτές οι αντεργατικές διατάξεις και προστεθούν στους μνημονικούς και μεταμνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταδικάζονται οι εργαζόμενοι να γίνουν κυριολεκτικά οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Το νομοσχέδιο περιγράφει μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Μια εργασιακή ζούγκλα. Οπου η ανασφάλεια, η "ευελιξία" και τα εξαντλητικά ωράρια, τα 10ωρα και τα 11ωρα, οι 12 μέρες συνεχόμενης εργασίας, οι εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς το χρόνο, η καθήλωση των μισθών στα κατώτερα όρια για το σύνολο του εργασιακού βίου των εργαζομένων θα γίνουν μόνιμο καθεστώς.

Σε συνθήκες τεράστιας ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της γνώσης και της επιστήμης, της παραγωγικότητας της εργασίας, που επιτρέπουν στην επιστήμη να φτιάχνει εμβόλια για μια πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι άνθρωποι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα, σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση βαφτίζει πρόοδο την επιστροφή στον Μεσαίωνα.

Με απύθμενο θράσος τα παπαγαλάκια της λένε ότι τώρα ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα επιλογής να δουλεύει όσες ώρες θέλει. Απευθύνονται στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, στο 1/3 των μισθωτών που δουλεύουν με "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις, στις στρατιές των διαγωνιζόμενων μέσω ΑΣΕΠ για ένα 5μηνο - 8μηνο, κοροϊδεύουν την αγωνία, την ανασφάλεια, τους φόβους των εργαζομένων, απελευθερώνοντας πλήρως την ασυδοσία των εργοδοτών. Δημιουργούν εργαζόμενους που θα ζουν και θα δουλεύουν για όσο θέλουν, όποτε θέλουν, όπως θέλουν οι εργοδότες και θα πληρώνονται με μισθούς - ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει τις μεγάλες αντιθέσεις και αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Του συστήματος της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης που δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ