Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Χρέος απέναντι στους μαθητές να αποκρούσουμε το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, απαίτησαν με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Eργασίας σωματεία εκπαιδευτικών, καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό για να αποκρουστεί το νομοσχέδιο και όλοι οι μνημονιακοί και μεταμνημονιακοί αντεργατικοί νόμοι.

Οι εκπαιδευτικοί «στόλισαν» τους τοίχους γύρω από το υπουργείο με τις αφίσες τους και γράφοντας τα συνθήματά τους δήλωσαν ότι θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία στις 3 Ιούνη, συντονίζοντας τα αγωνιστικά βήματά τους με γονείς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που κατακρεουργούν τη ζωή τους. «Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει, ώσπου να πάρουν πίσω το τερατούργημα κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους», δήλωσαν χαρακτηριστικά. Και γι' αυτόν τον σκοπό έδωσαν το σύνθημα του γενικού ξεσηκωμού, με συσκέψεις, συνελεύσεις, ενημέρωση σε κάθε σχολείο και σε κάθε σύλλογο το επόμενο διάστημα, γιατί «η απόκρουση αυτής της επίθεσης πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας».

Οι εκπαιδευτικοί από τη μια ζουν οι ίδιοι έντονα την εργασιακή ομηρία, αφού ανάμεσά τους 52.000 είναι οι συμβασιούχοι, ελαστικά εργαζόμενοι, περιπλανώμενοι κάθε χρόνο ανά την Ελλάδα, χωρίς να μπορούν να κάνουν οικογένεια κ.λπ. Από την άλλη, βλέπουν την απόκρουση του αντεργατικού εκτρώματος ως χρέος απέναντι στους μαθητές τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς που στην τάξη μας και ως εκπαιδευτικοί διδάσκουμε στους μαθητές μας τις νίκες του εργατικού κινήματος, την ανάγκη που υπήρχε να σταθεροποιηθεί το 8ωρο, τους αγώνες για τα δικαιώματα, εμείς οι ίδιοι δεν θα επιτρέψουμε όλα αυτά σήμερα σε αυτήν την εποχή να τα στερηθούν, να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις προσωπική ζωή, δικαιώματα, δουλειά, μόρφωση, υγεία». «Κάθε μέρα αντικρίζουμε στα μάτια των μαθητών μας την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης και θέλουμε να τους δούμε μορφωμένους εργαζόμενους, με δικαιώματα, που θα δουλεύουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ' ό,τι δουλεύουμε εμείς και δούλευαν οι γονείς μας. Αυτό επιτάσσει η εξέλιξη της επιστήμης και της κοινωνίας. Ομως το κεφάλαιο σε αυτούς τους μαθητές βλέπει τους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Είναι χρέος μας ως εκπαιδευτικοί να μην το επιτρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ