Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέο ατύχημα με διανομέα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Νέο εργατικό «ατύχημα» με διανομέα στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε την Κυριακή 30/5, όταν όχημα που πέρασε με «κόκκινο» τον παρέσυρε σε μια σφοδρή σύγκρουση.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής σημειώνει ότι πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στα δεκάδες που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μόνο μήνες και «επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι το επάγγελμα είναι βαρύ και ανθυγιεινό, με τεράστια επικινδυνότητα για τη ζωή των εργαζομένων».

«Ολες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και οι εργοδότες έχουν εγκληματικές ευθύνες. Συνεχίζουν να έχουν τους διανομείς εκτός ΒΑΕ, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διανομέων ως περιττό κόστος», υπογραμμίζει. «Αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο Eργασίας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων και να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο νομοσχέδιο, που θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά του διανομέα», επιβάλλοντας ωράρια λάστιχο. «Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο Συνδικάτο και τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 10 Ιούνη. Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ