Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Οι μεθοδεύσεις για την απόλυση συνδικαλιστή θα πέσουν στο κενό

Τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία στην επιχείρηση «Unisol AΕ» επιδιώκει να απολύσει εκλεγμένο συνδικαλιστή καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβρη του 2019 η εργοδοσία είχε προχωρήσει στην τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, Στέφανου Λαβράνου. Η απόλυση είχε πάρει απάντηση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους, με 48ωρη απεργία στα μέσα Γενάρη. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις είχαν οδηγήσει στην επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή, ενώ Προσωρινή Διαταγή για την παραμονή του στη δουλειά είχε εκδώσει το δικαστήριο. Μπροστά στην προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η εργοδοσία ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν γνώριζε τη συνδικαλιστική ιδιότητα του εργαζόμενου, συνεχίζοντας να επιδιώκει την απόλυσή του.

Με την προσπάθεια αυτή η εταιρεία έχει στόχο να συνεχίσει να απασχολεί τους εργαζόμενους «με όρους γαλέρας, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, έως ότου φορτωθούν όλα τα φορτηγά» καταγγέλλει το Συνδικάτο, πολλές φορές αργά τη νύχτα και τις Κυριακές. Καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας και όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές «να προχωρήσουν σε εβδομαδιαίους ελέγχους στη συγκεκριμένη επιχείρηση», για να ελέγξουν τα ωράρια, την επικόλληση των υπερωριακών ενσήμων, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το ωράριο εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών. «Η τρομοκρατία της "Unisol" δεν θα περάσει», ξεκαθαρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 10 Ιούνη και στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Τη μεθόδευση της απόλυσης του Στ. Λαβράνου - που εκτός από εκλεγμένος συνδικαλιστής είναι στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Τομεακού Γραφείου Αχαΐας και της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας - καταγγέλλει και η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Ηράκλειο Κρήτης: Σε δίκη σέρνονται συνδικαλιστές

Στα δικαστήρια σέρνονται σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος και ο Γιάννης Ξημεράκης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης και του Εργατικού Κέντρου μετά τη μήνυση του προέδρου, αλλά και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (και συγκεκριμένα των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ). «Οι εν λόγω συνδικαλιστές του ΔΣ του ΕΚΗ σέρνουν στα δικαστήρια δύο άλλα μέλη του ίδιου ΔΣ, καθώς όπως αναφέρουν "θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους!!!" από τη δημόσια κριτική που άσκησε το σωματείο μας για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά ζητήματα», σημειώνει η Ενωση, που καλεί σε συγκέντρωση, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους συνδικαλιστές. Τη στήριξή του στους συνδικαλιστές εκφράζει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ