Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 10 Ιούνη

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα μέχρι να διασφαλιστούν η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας, που τη Δευτέρα 7 Ιούνη θα προχωρήσει σε Διοικητικό Συμβούλιο για το σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων και την προκήρυξη απεργίας στις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για το Εργασιακό.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες και μετά την πίεση που άσκησαν τα Σωματεία, το Σωματείο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι επιβεβαιώθηκε η σωστή απόφαση της συνέλευσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων. Σημειώνει επίσης ότι αυτό που ειπώθηκε στη συνάντηση είναι ότι «δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας» και πως το «μόνο διασφαλισμένο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η αποζημίωση όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με το Ν.4093 / 2012». Επίσης, ειπώθηκε ότι «μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 59ο έτος της ηλικίας τους θα τεθούν σε καθεστώς συνταξιοδότησης», ενώ για τους εργαζόμενους που είναι στην ηλικία 55 έως 59, εάν δεν απορροφηθούν, θα μπουν σε πρόγραμμα ...επανένταξης στην εργασία.

«Μετά από 17 μήνες κινητοποιήσεων η αντοχή που έχουν δείξει εργαζόμενοι έχει φέρει αποτελέσματα. Από κει που μας λέγανε ότι δεν δικαιούμαστε καθόλου αποζημίωση, τώρα μας λένε ότι θα πάρουμε έστω τα ψίχουλα που δίνει ο νόμος του 2012», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διασφαλιστούν η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματά μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος».

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη», ο Παναγιώτης Πολίτης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΕΑΜ στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, αναφέρει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα αταλάντευτη στάση τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που καλλιεργούν την αναμονή και τις ψεύτικες προσδοκίες, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να βάλουν χέρι στα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Μόνο η αποφασιστική συνέχιση του αγώνα και κανένα επιτελείο της κυβέρνησης ή των συμφερόντων που εξυπηρετεί δεν πρόκειται να διασφαλίσει τη ζωή μας. Μόνο η συνέχιση του αγώνα θα μας δώσει αντί για τα "ψίχουλα" που μας πετάνε, αυτά για τα οποία έχουμε μοχθήσει και η κυβέρνηση μας χρωστά».

Και προσθέτει: «Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να κάνουμε ξεκάθαρο σε κυβέρνηση και "επενδυτές" ότι δεν πρόκειται να μας πετάξουν έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ. Οτι δεν πρόκειται να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε τις απολύσεις μας».

Κάνει επίσης γνωστό ότι σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ. το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας θα προχωρήσει σε ανοιχτό ΔΣ και τονίζει: «Επόμενος σταθμός στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι η απεργία στις 10 Ιούνη απέναντι στο εργασιακό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και σε αυτούς που καλλιεργούν την αναβλητικότητα και κωλυσιεργούν στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Εχοντας εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στη συνεδρίαση του ΔΣ, στην απεργία στις 10 Ιούνη και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πρέπει να γίνει εκεί που θα δοθεί η τελική μάχη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ