Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Στις 7/6 η απόφαση για την προσωρινή διοίκηση

Την ερχόμενη Δευτέρα 7/6 αναμένεται να αποφασίσει το Πρωτοδικείο Αθηνών τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας Μπάσκετ και της διεξαγωγής των εκλογών. Θυμίζουμε ότι οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί από τη διοίκηση για τις 30/5 στο γήπεδο της Λεωφόρο Αλεξάνδρας, παρουσία των μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου, ωστόσο αναβλήθηκαν μετά τις παρεμβάσεις των υφυπουργών Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με πρόσχημα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Χτες στο Πρωτοδικείο εκδικάστηκαν οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει οι υποψήφιοι στις εκλογές της ΕΟΚ σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την αναβολή, και έχει να κάνει με την τύχη της προσωρινής διοίκησης που είχε ορίσει πριν από ενάμιση μήνα το Πρωτοδικείο.

Τόσο η πλευρά του προσωρινού προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου όσο και εκείνη του υποψήφιου προέδρου στις εκλογές, Αγγελου Παπανικολάου, τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της προσωρινής διοίκησης, αφού όπως υποστηρίχθηκε οι εκλογές αναβλήθηκαν με κυβερνητική παρέμβαση και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος αλλαγής των διοικητικών δεδομένων, όπως αυτά ορίστηκαν με απόφαση του Πρωτοδικείου. Αντιθέτως, οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι, Παναγιώτης Φασούλας και Βαγγέλης Λιόλιος, προτείνουν να οριστεί νέα προσωρινή διοίκηση, με άλλα πρόσωπα.

Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι εκλογές δεν αναμένεται να διεξαχθούν πριν το τελευταίο 15ήμερο του Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ