Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ - Κ23
Στην Πάτρα το ραντεβού των κορυφαίων

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το διήμερο 5-6/6

Για 6η συνεχή χρονιά οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του ελληνικού στίβου δίνουν ραντεβού στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών και στο αντίστοιχο για τις ηλικίες κάτω των 23 ετών. Οι δύο διοργανώσεις θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιούνη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, με την αμέριστη βοήθεια του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Λόγω της πανδημίας, οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξάγεται με φόντο τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του στίβου που έπονται, με κορυφαία, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για πολλούς αθλητές, άλλωστε, η διοργάνωση της Πάτρας αποτελεί ευκαιρία να διεκδικήσουν όρια πρόκρισης για το Τόκιο, ενώ για άλλους, που το έχουν ήδη καταφέρει, ένα σημαντικό τεστ δυνάμεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Παράλληλα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα δώσει ευκαιρία για επίτευξη ορίου και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις των κατηγοριών, όπως το Ευρωπαϊκό Κ23, το Ευρωπαϊκό Κ20, το Παγκόσμιο Κ20 και τα Παγκόσμια κλειστού και ανοιχτού στίβου Α/Γ της επόμενης χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση, για μία ακόμα χρονιά αναμένεται έντονος συναγωνισμός μεταξύ των αθλητών από δεκάδες σωματεία της χώρας για την καλύτερη επίδοση και τη μέγιστη δυνατή διάκριση.

Ατομικές συμμετοχές στην Πάτρα αναμένεται να καταγράψουν αρκετοί εκ των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος (κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης στον κόσμο), της χρυσής Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ, όπου θα πάρουν μέρος επίσης η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ, και της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν, η οποία έχει πιάσει το όριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλες ιδιαίτερες συμμετοχές θα είναι του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ, ο οποίος θα διεκδικήσει τη 13η πανελλήνια νίκη του, του Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν, ο οποίος θα διεκδικήσει την 11η νίκη του στο αγώνισμα, της Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη σφαιροβολία, όπου θα επιδιώξει κάτι αντίστοιχο, καθώς και του Ανδρέα Δημητράκη στα 1.500 μ., με 10 νίκες μέχρι τώρα.

  • Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, αύριο από 19.15 μέχρι 21.00 και την Κυριακή από 19.00 μέχρι 21.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ