Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών

Σε υπερ-κατηγορία 36 ομάδων, με την πρωτοτυπία μάλιστα της συμμετοχής και 4 β' ομάδων συλλόγων από την πρώτη κατηγορία, σχεδιάζεται να μετατραπεί η Super League 2, όπως προέκυψε από χτεσινή τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τα μέλη της Λίγκας 2ης κατηγορίας/Footbal League. Σε αυτή συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών, το οποίο θα περιλαμβάνεται και στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, και ουσιαστικά προβλέπει την ενοποίηση των κατηγοριών SL2 και Football League.

Σύμφωνα με σχέδιο που παρουσιάστηκε, από τη νέα σεζόν η SL2 θα έχει 36 ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν από τις νυν 12 ομάδες της φετινής σεζόν, τις 16 που θα έρθουν από τη FL, τις 4 που θα προβιβαστούν από την Γ' Εθνική, καθώς και τις 4 β' ομάδες που δημιούργησαν αντίστοιχοι σύλλογοι της SL1, κατά τα ισπανικά πρότυπα. Eπίσης, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, οι ομάδες για να μετέχουν στη νέα αναδιαρθρωμένη SL2 θα πρέπει να πληρούν ορισμένες οικονομικές προϋποθέσεις, όπως το να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο των 250 χιλιάδων ευρώ και την εγγυητική επιστολή 100 χιλιάδων ευρώ κατ' ελάχιστο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να ρίξει χρήμα στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης του υφυπουργείου Αθλητισμού. Από την πλευρά της η ΓΓΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο εξηγεί το πλάνο της συγχώνευσης, στο οποίο περιλαμβάνεται άμεση προκαταβολή 1,55 εκατ. ευρώ στις ομάδες της FL από το Στοίχημα. Προβλέπεται επίσης τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με κεντρική διαχείριση, στις ομάδες ειδικά της Super League 2, καθώς και νέα κρατική ενίσχυση προκειμένου να δεχτούν τη συγχώνευση με τη FL και τις β' ομάδες των συλλόγων της SL1 στη νέα κατηγορία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η προγραμματισμένη για χτες συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας 2ης κατηγορίας/Football League αναβλήθηκε για την επόμενη βδομάδα, προκειμένου να μελετηθούν τα νέα δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ