Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην επαναφορά του εργολάβου καθαριότητας

Σε κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να δρομολογήσει νέο διαγωνισμό για επαναφορά του εργολάβου και στην καθαριότητα καλεί σήμερα Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), στις 8 π.μ. στα Επείγοντα.

Οπως υπογραμμίζει το Σωματείο, αυτό σημαίνει: «Εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων καθαριστών - εργατών και νέα ακόμη πιο βαριά δεσμά για τους εργαζόμενους, κάθετη επιδείνωση σε μισθούς αλλά και όρους υγείας και ασφάλειας, μεγαλύτερη δυσλειτουργία και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Σε κάλεσμά της η ΕΣΑΚ με αφορμή την κινητοποίηση θυμίζει ότι διαχρονικά οι συνδικαλιστές της παλεύουν να εγγράφονται στο ΣΕΝΕ και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους εργαζόμενοι κάθε εργασιακής σχέσης. Καλεί σε πάλη για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και θυμίζει ότι η ΕΣΑΚ δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να χειροκροτήσει «το αίσχος των ατομικών συμβάσεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στα νοσοκομεία το 2017 ως "μικρότερο κακό", υποσχόμενη ότι ήταν "ένα σκαλί προς τη μονιμοποίηση"». Καλεί τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν, με βάση την πείρα τους: «Είναι οι ατομικές συμβάσεις προοδευτικό μέτρο, τη στιγμή που "μπλοκάρουν" κάθε συλλογική διεκδίκηση για μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για ένταξη στα ΒΑΕ, που είναι διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ "ίδρωσε" για να πετάξει τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, όπως λένε οι δυνάμεις του στο Νοσοκομείο, γιατί δεν ξήλωσε όλο το αντεργατικό πλαίσιο και απλά παρέτεινε την ομηρία των συναδέλφων; Γιατί οι υπόλοιπες δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ του νοσοκομείου δεν καταψήφισαν την πρόταση για νέο διαγωνισμό και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ