Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα στα βαπόρια από κυβέρνηση και εφοπλιστές

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά από ναυτεργατικά σωματεία και Εργατικό Κέντρο

Νέα ωμή προσπάθεια δίωξης του δικαιώματος στην απεργία επιχειρούν οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση, που όπως και στις 10 Ιούνη, προσέφυγαν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία και καλούν τους ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνδικάτα να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στις 8.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν την «ωμή και προκλητική παρέμβαση των εφοπλιστών να προσφύγουν με νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας» και καλούν όλα τα σωματεία να σταθούν στο πλάι τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια κυβέρνησης και εφοπλιστών θα πέσει στο κενό», ενώ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ.

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν αύριο σε προσυγκέντρωση στις 5 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ